Recepty

Slané palacinky z Acidka Slané palacinky z Acidka

Slané palacinky z Acidka

Suroviny

2 vajíčka
cca 140 – 160 g hladkej múky
1 balenie Acidko slané s príchuťou bryndza
70 ml oleja
soľ
petržlenová vňať

Postup receptu

  1. Vajíčka si rozbijeme a rozšľaháme.
  2. Pridáme 1 ČL lyžičku a premiešame. Primiešame Acidko a premiešame. Pridáme múku, petržlenovú vňať a vypracujeme palacinkové cesto. Na záver zamiešame olej.
  3. Hotové cesto necháme chvíľu odpočívať.
  4. Panvicu si potrieme olejom a upečieme palacinky.
  5. Hotové palacinky plníme parmezánom, šalátom, paradajkami a polejeme balzamikovým octom.
Zapekané cestoviny s Cottage Cheesom Zapekané cestoviny s Cottage Cheesom

Zapekané cestoviny s Cottage Cheesom

Suroviny

200 g cestovín
200 g paradajkového pretlaku
1 krabička Cottage Cheese Tuniak
10 ks cherry paradajok
10 ks sušených paradajok
1 ČL soli
½ ČL čierneho korenia
hrsť parmezánových hoblín
hrsť bazalkových lístkov
1 strúčik cesnaku

Postup receptu

  1. Cestoviny si uvaríme al dente v osolenej vode, scedíme a odložíme bokom.
  2. Zmiešame si paradajkový pretlak, cottage cheese, sušené paradajky, korenie, soľ a pretlačený strúčik cesnaku.
  3. Paradajkovú zmes premiešame s cestovinami. Pridáme nakrájané cherry paradajky a nasekané bazalkové lístky. Premiešame a vložíme do zapekacej misky.
  4. Vrch posypeme parmezánovými hoblinami a zapečieme cca 15 – 20 minút v rúre vyhriatej na 220 stupňov.
Cuketa plnená Cottage Cheesom Cuketa plnená Cottage Cheesom

Cuketa plnená Cottage Cheesom

Suroviny

2 stredne veľké cukety
2 PL paradajkovej pasty
1 krabička Cottage Cheese Tuniak
1 vajíčko
Soľ, čierne korenie
2 PL parmezánu
2 PL čerstvého tymiánu


Postup receptu

  1. Cukety si umyjeme a rozrežeme naprieč na polovicu. Vnútro vydlabeme a natrieme paradajkovou pastou. Osolíme a okoreníme.
  2. Cottage cheese si zmiešame s rozšľahaným vajíčkom a dosolíme podľa chuti.
  3. Cukety naplníme zmesou cottage cheesu, posypeme parmezánom a tymiánom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov cca 20 – 30 minút.
  4. Podávame so šalátom.
Slané Lievance s Cottage Cheesom Slané Lievance s Cottage Cheesom

Slané Lievance s Cottage Cheesom

Suroviny

cottage cheese tuniak
3 vajcia
1/2 ČL prášku do pečiva
soľ / čierne korenie podľa chuti
70 g hladkej múky
2 PL pažítky
trošku rastlinného oleja

Postup receptu

  1. V samostatnej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a pažítku.
  2. V ďaľšej miske rozšľaháme vajíčka, pridáme cottage cheese a dobre premiešame.
  3. Do vajíčkovej zmesi postupne primiešame múkovu zmes a vypracujeme cesto.
  4. Panvicu si potrieme olejom a na miernom plameni opečieme lievance z každej strany cca 2 – 3 minúty.
  5. Podávame s bielym jogurtom a zeleninou.
Slané vajíčkové muffiny s Cottage cheesom Slané vajíčkové muffiny s Cottage cheesom

Slané vajíčkové muffiny s Cottage cheesom

Suroviny

4 vajcia
soľ / čierne korenie podľa chuti
1 ČL prášku do pečiva
120 g hladkej špaldovej múky
1 zelená cibuľka
50 g suchej klobásy
2 PL parmezánu
1 hrsť baby špenátu
cottage cheese

Postup receptu

  1. V miske si rozšľaháme vajíčka. Pridáme cottage cheese a premiešame.
  2. Pridáme múku, soľ, prášok do pečiva a poriadne premiešame.
  3. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľku, klobásu, parmezán a nasekaný baby špenát, poriadne premiešame.
  4. Do muffinovej formy si povkládame muffinove košíčky a plníme do troch štvrtín.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov cca 30 minút.
Cottage guacamole krémové Cottage guacamole krémové

Cottage guacamole krémové

Suroviny

500 g Rajo Cottage cheese
2 nakrájané avokáda
1 nakrájaná červená cibuľa
1 hrsť nakrájanej koriandrovej vňate
2 PL limetkovej šťavy
1 KL soli
1 KL mletej rasce
1/2 KL cesnakového prášku

Postup receptu

  1. Všetky ingrediencie okrem Cottage Cheese dáme do kuchynského robota a zmixujeme.
  2. Na záver pridáme Cottage Cheese. Kto má rád hrudkovitú konzistenciu, len jemne vymixuje, kto to má rád hladšie, poriadne zmixuje. 
  3. Hotový dip servírujeme s tacos alebo zeleninou nakrájanou na paličky alebo jednoducho pridáme k pečeným zemiakom.
Svieži šalát s Cottage Cheese Svieži šalát s Cottage Cheese

Svieži šalát s Cottage Cheese

Suroviny

200 g rukoly
200 g mladého špenátu
450 g Rajo Cottage cheese
8 cherry paradajky
2 PL píniových orieškov (alebo arašidov)
2 PL olivového oleja
1 PL citrónovej šťavy
1 PL medu (alebo agave)
soľ, biele korenie

Postup receptu

  1. Vypraný špenát a rukolu rozdelíme na 2 taniere, navrch pridáme cottage cheese.
  2. Z olivového oleja, citrónovej šťavy, medu, štipky soli a bieleho korenia si pripravíme dresing, ktorým prelejeme šalát.
  3. Dozdobíme dielikmi paradajok a orieškami.
Wrap à la gyros Wrap à la gyros

Wrap à la gyros

Suroviny

4 ks pita chlieb (alebo celozrnnú tortillu)
220 g Rajo Cottage cheese
2 ks kuracích pŕs
4 listy ľadového šalátu
1 uhorka
1 červená cibuľa na tenké plátky
1 paradajka na tenké plátky
korenie na gyros, korenie na tzatziky
olivový olej, citrónová šťava, soľ a korenie

Postup receptu

  1. Korenie na gyros zmiešame s olivovým olejom, pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky a necháme marinovať.
  2. Zatiaľ si pripravíme tzatziky: cottage cheese zmiešame s korením na tzatziky (ak neobsahuje kôpor, pridáme ho), najemno nastrúhanou uhorkou, ktorú sme zbavili šťavy, pridáme citrónovú šťavu a dochutíme soľou a korením (alebo použijeme Rajo Cottage cheese tzatziky).
  3. Na rozohriatej panvici nasucho ohrejeme pita chlieb alebo tortillové placky.
  4. Odstavíme a do každej placky vložíme list ľadového šalátu, nakrájané paradajky, červenú cibuľu, na tenké plátky nakrájanú uhorku. Pridáme pár kúskov marinovaných kuracích pŕs, ktoré sme si opiekli na olivovom oleji a pridáme 1-2 lyžice cottage cheese.
  5. Placku zavinieme do kornútka a upevníme špáradlom. Okamžite podávame.
Penne s lososom Penne s lososom

Penne s lososom

Suroviny

200 g penne
200 g lososa bez kože
50 g sušených paradajok
200 g Rajo Cottage cheese
100 ml smotany na varenie Rajo
20 g kapár (alebo olív)
1 šalotka (alebo mladá cibuľka)
50 ml bieleho vína (vývaru)
1 PL nakrájanej pažítky alebo byliniek
olivový olej, soľ

Postup receptu

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
  2. Na olivovom oleji orestujeme dosklovita nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme na kúsky nakrájaného lososa, krátko opečieme z každej strany. Osolíme, pridáme biele víno, krátko podusíme, aby sa odparil alkohol.
  3. Pridáme kapary a nakrájané sušené paradajky, prehrejeme a pridáme smotanu na varenie a necháme prejsť varom.
  4. Na záver pridáme cottage chceese, premiešame a servírujeme posypané bylinkami.
Nátierka alebo praženica Nátierka alebo praženica

Nátierka alebo praženica

Suroviny

1 PL Bylinkovo-cesnakového masla Rajo 
200 g Rajo Cottage cheese
4 vajcia
1 PL horčice
bylinky podľa chuti
hrsť nasekanej vňate z jarnej cibuľky
čierne korenie

Postup receptu

  1. Na panvici rozpustíme maslo (môže byť aj Rajo tradičné maslo), pridáme vajcia, cibuľku a bylinky a miešame, kým nevznikne redšia praženica.
  2. Odstavíme, primiešame Rajo Cottage cheese, horčicu a dochutíme čiernym korením.
  3. Servírujeme na bagete ako nátierku alebo samostatne ako praženicu.
Zapekané canelloni Zapekané canelloni

Zapekané canelloni

Suroviny

12 ks cestovín cannelloni
500 g Rajo Cottage cheese
180 ml smotany na varenie Rajo
300 g čerstvého špenátu alebo 150 g mrazeného
1 vajce
1/2 KL muškátového orechu
50 g strúhaného parmezánu
2 PL plátkov mandlí
olivový olej, soľ, korenie

Postup receptu

  1. Rúru si dáme vyhriať na 180° C, cannelloni uvaríme podľa návodu a dáme ich vychladnúť na rovný povrch. Dbáme na to, aby boli oddelené a nezlepili sa.
  2. Zatiaľ si opražíme špenát na malom množstve olivového oleja, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
  3. Odstavíme, necháme trochu vychladnúť a pridáme vajce, polovičnú porciu parmezánu, cottage cheese a dobre zamiešame. Zmesou naplníme cannelloni.
  4. Spodok zapekacej nádoby potrieme olejom, na to poukladáme cannelloni a polejeme smotanou na varenie, posypeme zvyšným parmezánom a nasekaným špenátom.
  5. Posypeme plátkami mandlí a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 20 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme cestoviny ešte 10 minút odpočívať.
Šunkové kornútky Šunkové kornútky

Šunkové kornútky

Suroviny

10 plátkov šunky,
55 g bryndze,
125 g tradičného masla RAJO,
1 ks 180 g Rajo cotage cheese pažítka,
2 PL Rajo Cottage cheese šunka - chren,
1 paprička chilli,
mleté čierne korenie,
petržlenová vňať.

Postup receptu

  1. Maslo s bryndzou a syrmi vymiešame do peny, pridáme nadrobno pokrájanú papričku chilli a štipku mletého čierneho korenia. 
  2. Z plátkov šunky urobíme kornútiky a plníme ich penou, ktorú striekame vrecúškom s ozdobnou rúrkou. Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou.