Recepty

Čokoládovo kokosová zmrzka Čokoládovo kokosová zmrzka

Čokoládovo kokosová zmrzka

Suroviny

1 fľaška Mliečne Dobrô Čokoláda Kokos
250 ml smotany na šlahanie
60 g kakaa
40 g mliečnej čokolády
3 žĺtka
130 g cukru

Postup receptu

  1. V hrnci si zmiešame ochutené mlieko, smotanu na šľahanie, kakao a 90 g cukru a necháme zahrievať.
  2. V miske si metličkou rozšľaháme žĺtka a zvyšok cukru.
  3. Keď je mliečna zmes horúca, tesne pred bodom varu, odstavíme a primiešame mliečnu čokoládu, ktorú necháme roztopiť. Takto horúcu zmes postupne pridávame za stáleho miešania k žĺtkam.
  4. Čokoládovú zmes precedíme cez sitko naspäť do hrnca a varíme na strednom plameni, pokiaľ nám zmes nezhustne a súvisle nepokryje varešku. Zmes by mala mať hustotu redšieho pudingu.
  5. Hotovú čokoládovú zmes odstavíme, necháme vychladnúť a vložíme do chladničky na cca 2 hodiny. Následne ju preložime do mrazničky a necháme stuhnúť cez noc.
  6. Podávame hneď po vytiahnutí z mrazničky.
Banánovo jahodový mliečny koktejl Banánovo jahodový mliečny koktejl

Banánovo jahodový mliečny koktejl

Suroviny

200 g jahôd
2 banány
2 fľašky Mliečne Dobrô Banán
1 PL medu
1 PL masla
hrsť malín
hrsť ľadu

Postup receptu

  1. Na panvici si necháme roztápať maslo, pridáme med a necháme rozhorúčiť. 
  2. Pridáme banán nakrájaný na kolieska a opečieme z oboch strán.
  3. Do mixéra si dáme ochutené mlieko, pridáme ogrilované banány, očistené jahody a maliny. Premixujeme dohladka. 

  4. Na záver pridáme ľad a rozmixujeme.

  5. Podávame studené.
Pšenová kaša s banánom Pšenová kaša s banánom

Pšenová kaša s banánom

Suroviny

150 g pšena
1 fľaška Mliečne Dobrô Slaný karamel
1 PL medu
2 banány
2 PL masla
Ovocie, mandle, čokoláda na dozdobenie
javorový sirup

Postup receptu

  1.  Pšeno pred varením prepláchneme vriacou vodou, aby sme sa zbavili horkosti.
  2. Pšeno vložíme do hrnca a zalejeme polovicou ochuteného mlieka. Varíme za stáleho miešania a postupne prilievame zvyšok mlieka. Ak nám nestačí sladkosť ochuteného mlieka, dosladíme trstinovým cukrom. 
  3. Pšenovú kašu varíme, pokiaľ nie je pšeno mäkké.
  4. Na panvici si necháme roztopiť a jemne zhnednúť maslo, pridáme 1 PL medu a pozdĺžne prerezaný banán. Opečieme z oboch strán.
  5. Pšenovú kašu dozdobíme banánom, ovocím, strúhanou čokoládou a mandlami. Podávame preliate javorovým sirupom.
Špenátové halušky s tvarohom Špenátové halušky s tvarohom

Špenátové halušky s tvarohom

Suroviny

2 balenia Rajo Tvaroh s kyslou smotanou s príchuťou syra z ovčieho a kozieho mlieka
300 - 320 g polohrubej múky
2 vajíčka
400 g špenátového pyré
soľ, čierne korenie
slanina
cibuľa

Postup receptu

  1. Vajíčka si rozšľaháme, osolíme a okoreníme.
  2. Pridáme špenátové pyré, premiešame. Následne pridáme múku a vymiešame cesto. Ak je cesto príliš riedke, pridáme ešte trošku múky.
  3. Necháme si zovrieť vodu, ktorú sme osolili a do mierne bublinkujúcej vody, cez haluškovač hádžeme halušky. Keď vyplávajú na povrch, precedíme ich a vložíme do misky. Aby sa halušky nelepili, môžeme ich poliať troškou olivového oleja.
  4. Halušky podávame s tvarohom a opraženou cibuľkou a slaninou.
Zapekané zemiaky s tvarohom a slaninkou Zapekané zemiaky s tvarohom a slaninkou

Zapekané zemiaky s tvarohom a slaninkou

Suroviny

2 balenia Rajo Tvaroh s kyslou smotanou jemne slaný
200 g údenej oravskej slaniny
cca 500 g zemiakov
2 veľké cibule
Soľ, rasca
tymián
maslo

Postup receptu

  1. Zemiaky si umyjeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu očistíme a nakrájame na plátky a slaninu si taktiež nakrájame na tenšie plátky.
  2. Zapekaciu misku si vymastíme maslom. Na spodok naukladáme zemiaky, osolíme, posypeme rascou a pokračujeme vrstvením oravskej slaniny, cibuľku a na záver prikryjeme vrstvou tvarohu.
  3. Postup opakujeme a vrstvenie ukončíme zemiakovou vrstvou. Tú znova osolíme, orascujeme a posypeme tymiánom.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov cca 40 minút prikryté alobalom, následne alobal odstránime a dopekáme ešte cca 20 minút.
Slané palacinky z Acidka Slané palacinky z Acidka

Slané palacinky z Acidka

Suroviny

2 vajíčka
cca 140 – 160 g hladkej múky
1 balenie Acidko s príchuťou syra z ovčieho a kozieho mlieka
70 ml oleja
soľ
petržlenová vňať

Postup receptu

  1. Vajíčka si rozbijeme a rozšľaháme.
  2. Pridáme 1 ČL soli a premiešame. Vlejeme Acidko a premiešame. Pridáme múku, petržlenovú vňať a vypracujeme palacinkové cesto. Na záver zamiešame olej.
  3. Hotové cesto necháme chvíľu odpočívať.
  4. Panvicu si potrieme olejom a upečieme palacinky.
  5. Hotové palacinky plníme parmezánom, šalátom, paradajkami a polejeme balzamikovým octom.
Zapekané cestoviny s Cottage Cheesom Zapekané cestoviny s Cottage Cheesom

Zapekané cestoviny s Cottage Cheesom

Suroviny

200 g cestovín
200 g paradajkového pretlaku
1 krabička Cottage Cheese Tuniak
10 ks cherry paradajok
10 ks sušených paradajok
1 ČL soli
½ ČL čierneho korenia
hrsť parmezánových hoblín
hrsť bazalkových lístkov
1 strúčik cesnaku

Postup receptu

  1. Cestoviny si uvaríme al dente v osolenej vode, scedíme a odložíme bokom.
  2. Zmiešame si paradajkový pretlak, cottage cheese, sušené paradajky, korenie, soľ a pretlačený strúčik cesnaku.
  3. Paradajkovú zmes premiešame s cestovinami. Pridáme nakrájané cherry paradajky a nasekané bazalkové lístky. Premiešame a vložíme do zapekacej misky.
  4. Vrch posypeme parmezánovými hoblinami a zapečieme cca 15 – 20 minút v rúre vyhriatej na 220 stupňov.
Cuketa plnená Cottage Cheesom Cuketa plnená Cottage Cheesom

Cuketa plnená Cottage Cheesom

Suroviny

2 stredne veľké cukety
2 PL paradajkovej pasty
1 krabička Cottage Cheese Tuniak
1 vajíčko
Soľ, čierne korenie
2 PL parmezánu
2 PL čerstvého tymiánu


Postup receptu

  1. Cukety si umyjeme a rozrežeme naprieč na polovicu. Vnútro vydlabeme a natrieme paradajkovou pastou. Osolíme a okoreníme.
  2. Cottage cheese si zmiešame s rozšľahaným vajíčkom a dosolíme podľa chuti.
  3. Cukety naplníme zmesou cottage cheesu, posypeme parmezánom a tymiánom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov cca 20 – 30 minút.
  4. Podávame so šalátom.
Slané Lievance s Cottage Cheesom Slané Lievance s Cottage Cheesom

Slané Lievance s Cottage Cheesom

Suroviny

cottage cheese tuniak
3 vajcia
1/2 ČL prášku do pečiva
soľ / čierne korenie podľa chuti
70 g hladkej múky
2 PL pažítky
trošku rastlinného oleja

Postup receptu

  1. V samostatnej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a pažítku.
  2. V ďaľšej miske rozšľaháme vajíčka, pridáme cottage cheese a dobre premiešame.
  3. Do vajíčkovej zmesi postupne primiešame múkovu zmes a vypracujeme cesto.
  4. Panvicu si potrieme olejom a na miernom plameni opečieme lievance z každej strany cca 2 – 3 minúty.
  5. Podávame s bielym jogurtom a zeleninou.
Slané vajíčkové muffiny s Cottage cheesom Slané vajíčkové muffiny s Cottage cheesom

Slané vajíčkové muffiny s Cottage cheesom

Suroviny

4 vajcia
soľ / čierne korenie podľa chuti
1 ČL prášku do pečiva
120 g hladkej špaldovej múky
1 zelená cibuľka
50 g suchej klobásy
2 PL parmezánu
1 hrsť baby špenátu
cottage cheese

Postup receptu

  1. V miske si rozšľaháme vajíčka. Pridáme cottage cheese a premiešame.
  2. Pridáme múku, soľ, prášok do pečiva a poriadne premiešame.
  3. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľku, klobásu, parmezán a nasekaný baby špenát, poriadne premiešame.
  4. Do muffinovej formy si povkládame muffinove košíčky a plníme do troch štvrtín.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov cca 30 minút.
Slaný tvaroháč so špenátom a kozím syrom Slaný tvaroháč so špenátom a kozím syrom

Slaný tvaroháč so špenátom a kozím syrom

Suroviny

270 g lístkového cesta
1 PL rastlinného oleja
70 g póru
250 g tvarohu
100 g baby špenátu
2 vajcia
100 g kozieho syra
40 g natrhaného prosciutta (alebo inej šunky)
soľ / čierne korenie podľa chuti
štipka muškátového oriešku
čerstvý majorán na ozdobu

Autorka: The Story of a Cake

Postup receptu

  1. Pripravíme si formu s priemerom 24 cm a vystelieme ju papierom na pečenie.
  2. Rúru vopred vyhrejeme na 190 stupňov.
  3. Vyvaľkaným lístkovým cestom vystelieme dno a trochu aj boky (1-2 cm) formy a popicháme ho vidličkou.
  4. Potom na oleji speníme nakrájaný pór a chvíľku restujeme. Pridáme špenátové listy a pár minút podusíme.
  5. Medzitým vymiešame tvaroh s vajíčkami a pridáme špenátovo-pórkovú zmes. Premiešame. 
  6. Pridáme natrhané prosciutto a 50 g kozieho syra. 
  7. Premiešame a osolíme, okoreníme podľa chuti. 
  8. Zmes natrieme na lístkové cesto.
  9. Navrch ešte rozdrobíme zvyšných 50 g kozieho syra. 
  10. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 30 – 35 minút. 
  11. Hotový slaný koláčik ozdobíme čerstvým majoránom.
Mrkvový koláč s kokosom Mrkvový koláč s kokosom

Mrkvový koláč s kokosom

Suroviny

Cesto:
110 g zmäknutého masla
120 g trstinového cukru
3 vajcia
1,5 dl ananasového džúsu
150 g nastrúhanej mrkvy
120 g hladkej múky
100 g mletého kokosu
1 prášok do pečiva

Krém:
85 g zmäknutého masla
120 g krémového syra
60 g trstinového cukru
1 ČL vanilkovej esencie 

Autorka: The Story of a Cake

Postup receptu

  1. Pripravíme si formu s priemerom 22 cm a vystelieme ju papierom na pečenie. 
  2. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. 
  3. Maslo s cukrom vyšľaháme dopenista. 
  4. Potom po jednom pridávame celé vajcia. 
  5. Prilejeme ananásový džús a premiešame. 
  6. Primiešame najemno nastrúhanú mrkvu. 
  7. Samostatne zmiešame múku, kokos a prášok do pečiva. 
  8. Suchú zmes opatrne spojíme s mokrou zmesou. Cesto dáme do formy a uhladíme.
  9. Vo vyhriatej rúre pečieme 35 – 40 minút.
  10. Na vychladnutý koláč natrieme krém, ktorý si pripravíme vyšľahaním zmäknutého masla s krémovým syrom, vanilkou a cukrom.
  11. Hotový koláčik zdobíme nasekanými lieskovými orieškami a nastrúhanou bielou a tmavou čokoládou.