
Tekvicový bulgur
20 min
4 porcie
30 min
Ingrediencie
- 1 tekvica hokkaido
- 80 g slaninky
- 2 PL olivový olej
- 100 g bulguru
- 1 cibuľka
- 3 hlavičky bedlí alebo iné hríby
- 1 celá brokolica
- 180 g balenie cottage cheese Laktofree
- 1 ČL sezamu
- soľ a čierne korenie na ochutenie
- mleté mandle
Postup
- Najprv si upečieme tekvicu hokkaido. Očistenú a nakrájanú na malé kocky a preliatu olivovým olejom pečieme na teplote 190 stupňov asi 15 minút.
- Medzitým si uvaríme v hrnci bulgur. Zalejeme ho v pomere 1 diel bulguru : 2,5 dielu vody.
- V inom hrnci zase uvaríme brokolicu. Do vriacej vody vhodíme malé ružičky brokolice a varíme 5 minút.
- Na panvici opečieme slaninku nakrájanú na malé kocky.
- K slaninke pridáme nakrájanú cibuľku a chvíľu orestujeme. Pridáme bedle/hríby a ďalej restujeme.
- Nakoniec pridáme upečenú tekvicu a brokolicu. Osolíme a okoreníme.
- Primiešame uvarený bulgur, sezam a ešte chvíľu varíme.
- Do hotového jedla zľahka primiešame cottage cheese. Ozdobíme mandľovými lupienkami.