Šošovicový šalát s cottage syrom

Šošovicový šalát s cottage syrom

The Story of a Cake

15 min

2 – 4 porcie

30 min

Zdieľať

Ingrediencie

1 PL masla Laktofree
1 menšia cuketa
1 celá červená cibuľka
230 g uvarenej šošovice (alebo z konzervy, môžeme použiť aj čiernu beluga alebo červenú)
soľ
mleté čierne korenie
1 PL jablčného octu
3 PL olivového oleja
1 PL medu
180 g balenie cottage cheese Laktofree
koriander na ozdobu


Postup

  1. Na masle si speníme nadrobno nakrájanú červenú cibuľku. Restujeme 5 – 8 minút.
  2. Potom pridáme cukinu nakrájanú na malé kúsky a ďalej restujeme.
  3. Nakoniec primiešame uvarenú šošovicu. Necháme vychladnúť, potom osolíme, okoreníme a môžeme rovno pridať syr cottage.
  4. Ak máme chuť, môžeme šalát zmiešať s medovou zálievkou. Tú pripravíme zmiešaním octu, oleja, medu, soli a čierneho korenia.
  5. Hotový šalát ozdobíme koriandrom. Môžeme podávať samostatne, ako prílohu k mäsu alebo ako bruschettu.