Šťavnatá makovo tvarohová bábovka
Šťavnatá makovo tvarohová bábovka

Šťavnatá makovo tvarohová bábovka

Stvory z kuchyne

20 min

8-11 porcií

70 min

Zdieľať

Ingrediencie

Makové cesto:

  • 4 vajíčka
  • 200 g krupicového cukru
  • 180 ml podmáslia
  • 150 g masla
  • 200 g maku
  • 160 g hladkej múky
  • ½ balíčka kypriaceho prášku

Tvarohové cesto:

  • 3 vajíčka
  • 130 g Rajo Tvaroh jemný
  • 120 g práškového cukru
  • 2 balíčky Vanilkového cukru
  • 130 g masla
  • 120 g hrubej múky
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • ½ balíčka kypriaceho prášku


Postup

Na makové cesto si vyšľaháme bielka, odložíme bokom. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penova.

Pridáme rozpustené maslo, podmáslie a premixujeme.

Mak, múku a kypriaci prášok zmiešame a pridáme k cestu. Na záver opatrne primiešame bielka. Bábovkovú formu vytrieme maslom a vysypeme kakaom. Do formy vlejeme ¾ cesta.

Pripravíme si tvarohového cesto. Bielka vyšľaháme a odložíme bokom. Žĺtka si vyšľaháme s cukrom, pridáme rozpustené maslo a tvaroh. Vmiešame múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom. Na záver vmiešame opatrne bielka.

Tvarohové cesto vlejeme do bábovkovej formy a na záver nalejeme na vrch zvyšné makové cesto. Koncom lyžice cesto vo forme jemne premiešame a pečieme pri teplote 160 stupňov cca 70 minút.

Podávame posypané práškovým cukrom.