Špaldové žemličky s tvarohom a olivami
Špaldové žemličky s tvarohom a olivami
Špaldové žemličky s tvarohom a olivami
Špaldové žemličky s tvarohom a olivami
Špaldové žemličky s tvarohom a olivami
Špaldové žemličky s tvarohom a olivami
Špaldové žemličky s tvarohom a olivami
Špaldové žemličky s tvarohom a olivami
Špaldové žemličky s tvarohom a olivami
Špaldové žemličky s tvarohom a olivami
Špaldové žemličky s tvarohom a olivami

Špaldové žemličky s tvarohom a olivami

Stvory z kuchyne

30 min

8 porcií

30 min

Zdieľať

Ingrediencie

  • 30 g masla
  • 250 g Rajo jemný tvaroh
  • 1 vajíčko
  • 1 ČL soli
  • 250 g špaldovej hladkej múky
  • 15 g prášku do pečiva
  • hrsť olív
  • mlieko, sezam

Postup

Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Zmiešame vajíčko, tvaroh, soľ a roztopené maslo.

V druhej miske si zmiešame hladkú múku a prášok do pečiva. Do múčnej zmesi pridáme tvarohovú zmes, olivy pokrájané na kolieska a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré prikryjeme a necháme odpočívať pod utierkou cca 15 minút.

Z cesta vytvárame žemličky, ktoré na povrchu nakrojíme, potrieme mliekom a posypeme sezamom alebo hrubozrnnou soľou. Necháme odpočívať pod utierkou ďaľších 10 minút. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Na spodok rúry položíme nádobu s vodou, aby sa zabezpečila vlhkosť v rúre. Žemličky vložíme dnu a teplotu znížime na 180 stupňov. Pečieme cca 30 minút do zlatohneda.