Polievka z pečenej tekvice
30 min
4 porcie
45 min
Ingrediencie
1 stredne veľká tekvica hokkaido
1 PL medu
2 PL olivového oleja
1 červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 bobkový list
650 ml zeleninového vývaru a viac podľa potreby a hustoty
1 dl Laktofree smotany na varenie
štipka muškátového orieška
soľ/korenie
Postup
- Tekvicu prekrojíme, vyberieme jadierka a nakrájame na mesiačiky.
- Mesiačiky tekvice uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne polejeme medom a olejom (1 PL). Dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov na 15 – 20 min.
- Keď je tekvica upečená, ošúpeme ju a nakrájame na menšie kúsky.
- Medzitým si na oleji speníme cibuľku a chvíľu restujeme. Pridáme roztlačený cesnak.
- Pridáme nakrájanú tekvicu a zalejeme vývarom. Vhodíme bobkový list, muškátový oriešok, osolíme, okoreníme podľa chuti. Varíme približne 20 minút.
- Polievku odstavíme zo sporáka, pridáme smotanu, vyberieme bobkový list a poriadne premixujeme tyčovým mixérom.
- Polievku vrátime na sporák a ešte 2 minútky povaríme.