Polievka z pečenej tekvice

Polievka z pečenej tekvice

The Story of a Cake

30 min

4 porcie

45 min

Zdieľať

Ingrediencie

1 stredne veľká tekvica hokkaido
1 PL medu
2 PL olivového oleja
1 červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 bobkový list
650 ml zeleninového vývaru a viac podľa potreby a hustoty
1 dl Laktofree smotany na varenie
štipka muškátového orieška
soľ/korenie


Postup

  1. Tekvicu prekrojíme, vyberieme jadierka a nakrájame na mesiačiky.
  2. Mesiačiky tekvice uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne polejeme medom a olejom (1 PL). Dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov na 15 – 20 min.
  3. Keď je tekvica upečená, ošúpeme ju a nakrájame na menšie kúsky.
  4. Medzitým si na oleji speníme cibuľku a chvíľu restujeme. Pridáme roztlačený cesnak.
  5. Pridáme nakrájanú tekvicu a zalejeme vývarom. Vhodíme bobkový list, muškátový oriešok, osolíme, okoreníme podľa chuti. Varíme približne 20 minút.
  6. Polievku odstavíme zo sporáka, pridáme smotanu, vyberieme bobkový list a poriadne premixujeme tyčovým mixérom.
  7. Polievku vrátime na sporák a ešte 2 minútky povaríme.