07.11.2022

RAJO predstavuje netradičné novinky, ktoré potešia nielen vegánov

Vegánska komunita neustále rastie, a to ako v zahraničí, tak aj u nás doma. K najčastejším dôvodom patrí snaha o zmenu životného štýlu, podporu zdravia, spestrenie a odľahčenie jedálnička alebo iné príčiny. Pre všetkých, ktorí sa vybrali rastlinnou cestou, RAJO pripravilo unikátne produkty na uľahčenie ich stravovania.

Vývoju rastlinných produktov sa známy výrobca na Slovensku venuje už viac ako 10 rokov. Aj vďaka tomu aktuálne prichádza s unikátnym krémom á la mascarpone, krémom na varenie, alternatívou sprejovej šľahačky či rastlinného masla. Ich poctivá receptúra osloví každého, kto si chce spestriť svoj jedálniček o nové možnosti.

„K príprave vegánskych alternatív pre slovenského spotrebiteľa nás inšpirovali skúsenosti zákazníkov s našimi rastlinnými produktami na mnohých exportných trhoch. Teší nás, že si naše novinky rýchlo získali dôveru, a tiež mimoriadne pozitívne ohlasy ohľadne kvality, zloženia a chuti, ktorá zaujala nielen vegánov,“hovorí Andrea Horváthová, produktová manažérka RAJO.

100 % Plant Based. Nová chuť, nové možnosti

Všetky receptúry RAJO Vegan produktov sú 100 % rastlinné, čo potvrdzuje aj certifikát V-Label. Predstavujú ideálnu alternatívu živočíšnych mliečnych produktov pre vegánov, vegetariánov, flexitariánov či jednoducho ľudí preferujúcich rastlinnú stravu. Ich zloženie a vlastnosti umožňujú dopriať si klasické i moderné jedlá bez obmedzení.

  • Unikátnym produktom na našom trhu je RAJO Vegan krém á la mascarpone, ktorý využijete v sladkej i slanej kuchyni. Krém získa po vyšľahaní jemnú konzistenciu.
  • Vegan krém na varenie, vhodný do polievok, omáčok a na zapekané jedlá, sa môže pochváliť čistou receptúrou na báze ovsa bez stabilizátorov. Vďaka jeho neutrálnej chuti si ho viete dochutiť podľa vlastných preferencii a potrieb.
  • Milovníkov viedenskej kávy určite poteší vegánsky topping v spreji. S obsahom tuku 15 % si chuť klasickej sprejovej šľahačky užijete bez výčitiek.
  • Vegánska alternatíva masla je ideálna na prípravu nátierok alebo do pečenia. Vyrobená na báze repkového, kokosového a bambuckého tuku sa ľahko rozotiera a prekvapí svojou jemnou maslovou chuťou.

Či už patríte k skúseným vegánom alebo s rastlinnou stravou iba začínate, pri svojom varení a pečení sa vždy môžete spoľahnúť na kvalitné RAJO Vegan výrobky s poctivou receptúrou. Viac informácií získate na stránke www.rajovegan.sk


Tipy z vegánskej kuchyne, ktoré ocení každý

Rastlinná strava dokáže okrem pestrých farieb a chutí podporiť trávenie či skrátiť čas trávený nad hrncami. O benefitoch vegánskeho stravovania hovorí aj známa foodblogerka Iva Kocová, ktorá na svojom profile pravidelne pripravuje rôzne recepty a inšpirácie.

  • „Keď varíte rastlinne, väčšina jedál je pripravená rýchlo, takže nemusíte tráviť dlhé hodiny v kuchyni, ako to býva pri pečení alebo dusení mäsa. Recepty plné zeleniny, strukovín a obilnín môžete mať naopak hotové za niekoľko minút,“odporúča Ivka.
  • Vegan krém, ktorý sa hodí namiesto zápražky do polievky alebo omáčky, je možné používať v takých kulinárskych postupoch, kde sa vyžaduje prepojenie netradičných ingrediencii, ako je napríklad citrón, ocot alebo víno.
  • „Vegan topping a krém a lá mascarpone po našľahaní dobre držia formu, čo oceníte pri príprave tort, vrátane tých nepečených, dezertov, plniek a takisto pri zdobení pohárov s ovocím či zmrzlinou,“radí skúsená vegánka.