Vegetariánske karí s ryžou
10 min
4 porcie
30 min
Ingrediencie
- 1 väčšia cibuľa
- 3 mrkvy
- 1 konzerva cíceru
- 1 konzerva kukurice
- 1 červená paprika
- 1 ČL celej rasce
- ½ ČL fenikel alebo aníz
- 2-3 ČL karí korenia
- 1 Rajo Vitala krém na varenie 7 % alebo 15 %
- 2 šálky ryže
- soľ
- korenie
Postup
Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji do sklovita, pridáme rascu a fenikel a krátko osmažíme, aby sa uvoľnili z korenín oleje a vôňa.
Pridáme na kúsky nakrájanú mrkvu a krátko osmažíme.
Ďalej pridáme odkvapkaný cícer z konzervy, na kúsky nakrájanú papriku a nakoniec odkvapkanú kukuricu z konzervy. Všetko spolu dobre premiešame a krátko osmažíme. Osolíme a premiešame.
Podlejeme pohárom vody a na stíšenom ohni za občasného miešania varíme, kým mrkva nezmäkne. Ak treba, ešte prilejeme trochu vody.
Keď je zelenina mäkká, ale nie rozvarená, pridáme karí korenie a nakoniec prilejeme 1 Vitala Krém na varenie. Premiešame a necháme zovrieť.
Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a podávame s uvarenou ryžou.
Ryžu prepláchneme vodou, necháme odkvapkať. Potom ju zľahka opražíme na troche rozpáleneho oleja, zalejeme ju 3 šálkami horúcej vody, pridáme asi 2 ČL soli, premiešame, prikryjeme pokrievkou a na slabom ohni necháme variť, kým sa neodparí všetka voda. Počas varenia nedvíhame pokrievku.
Keď je voda odparená, vypneme oheň, ale hrniec stále necháme na sporáku stáť ešte asi 10 minút. Potom ryžu premiešame a môžeme podávať spolu s kari zeleninou.
TIP: Výber tukovosti Vitala Krému na varenie závisí od osobných preferencií, prípadne od zdravotných obmedzení. 7 % verzia je ľahšia alternatíva v porovnaní s 15 % verziou.