Tagliatelle so špargľou a prosciuttom

Tagliatelle so špargľou a prosciuttom

The Story of a Cake

15 min

2 porcie

25 min

Zdieľať

Ingrediencie

200 g tagliatelle – uvariť al dente
250 g ešte neočistenej špargle (potom ju očistiť a nakrájať na tenšie a menšie kúsky)
2 PL masla Laktofree
80 g sušenej šunky (napr. prosciutto)
1 veľký strúčik cesnaku
70 g cherry paradajok
cottage cheese 180 g balenie Laktofree
soľ/čierne korenie


Postup

  1. Vo vriacej osolenej vode si uvaríme cestoviny.
  2. V inom hrnci si vo vriacej vode uvaríme špargľu. Špargľu stačí variť iba chvíľu, cca 5 minút. Taktiež potom vodu zlejeme a špargľu prepláchneme studenou vodou.
  3. Na panvici speníme maslo a pridáme natrhané kúsky prosciutta. Orestujeme cca 5 minút.
  4. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak. Po chvíli pridáme uvarenú špargľu a 3 minúty restujeme.
  5. Pridáme prekrojené cherry paradajky a zeleninu premiešame s uvarenými cestovinami. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  6. Cottage cheese môžeme primiešať k cestovinám alebo ho len pridáme na pripravenú porciu jedla.