Strúhaný Laktofree tvarohový koláč s lesným ovocím
Strúhaný Laktofree tvarohový koláč s lesným ovocím
Strúhaný Laktofree tvarohový koláč s lesným ovocím

Strúhaný Laktofree tvarohový koláč s lesným ovocím

40 min

25 min

Zdieľať

Ingrediencie

  • Na cesto
  • 150 g celozrnnej špaldovej múky
  • 2 žĺtky
  • 30 g trstinového cukru
  • 40 ml repkového oleja
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • voda podľa potreby (približne 2 lyžice)
  • Na náplň
  • 360 g hrudkového tvarohu laktofree Rajo
  • 2 bielky
  • šťava z ½ citrónu
  • sladidlo podľa chuti (med, trstinový cukor...)
  • 150 g mrazeného lesného ovocia
  • štipka soli


Postup

Múku zmiešame s kypriacim práškom a trstinovým cukrom. Ďalej pridáme žĺtky, olej a rukou vytvoríme pevné cesto. Vodu prilievame podľa potreby. Cesto rozdelíme na 2 polovice (jedna väčšia a druhá menšia), zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme vychladiť v mrazničke približne polhodinu. 

Medzitým si pripravíme náplň. Laktofree tvaroh dosladíme podľa chuti a pridáme citrónovú šťavu. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do snehu a ten následne vmiešame do tvarohu. Väčšiu polovicu cesta nastrúhame nahrubo na spodok formy a jemne ho utlačíme. 

Na cesto natrieme tvarohovú náplň a na ňu rozsypeme mrazené ovocie. Naň nastrúhame zvyšnú polovicu cesta. Koláč pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút.