


Strúhaný Laktofree tvarohový koláč s lesným ovocím
40 min
25 min
Ingrediencie
- Na cesto
- 150 g celozrnnej špaldovej múky
- 2 žĺtky
- 30 g trstinového cukru
- 40 ml repkového oleja
- 1 ČL kypriaceho prášku
- voda podľa potreby (približne 2 lyžice)
- Na náplň
- 360 g hrudkového tvarohu laktofree Rajo
- 2 bielky
- šťava z ½ citrónu
- sladidlo podľa chuti (med, trstinový cukor...)
- 150 g mrazeného lesného ovocia
- štipka soli
Postup
Múku zmiešame s kypriacim práškom a trstinovým cukrom. Ďalej pridáme žĺtky, olej a rukou vytvoríme pevné cesto. Vodu prilievame podľa potreby. Cesto rozdelíme na 2 polovice (jedna väčšia a druhá menšia), zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme vychladiť v mrazničke približne polhodinu.
Medzitým si pripravíme náplň. Laktofree tvaroh dosladíme podľa chuti a pridáme citrónovú šťavu. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do snehu a ten následne vmiešame do tvarohu. Väčšiu polovicu cesta nastrúhame nahrubo na spodok formy a jemne ho utlačíme.
Na cesto natrieme tvarohovú náplň a na ňu rozsypeme mrazené ovocie. Naň nastrúhame zvyšnú polovicu cesta. Koláč pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút.