Jogurtový koláč s ovocím

Jogurtový koláč s ovocím

rajo

15 min

20 porcií

40 min

Zdieľať

Ingrediencie

350 g Active Protein grécky jogurt biely

4 vajcia

20 ml javorového sirupu

40 g hladkej múky

2 PL malinového džemu

150 g drobného ovocia (jahody, čučoriedky, maliny)


Postup

1

Jogurt premiešame s vajíčkami, javorovým sirupom a múkou. 


2

Z jogurtového cesta odoberieme polovicu a vmiešame do nej malinový džem. 


3

Malý plech (20x20 cm) vystelieme papierom na pečenie a vlejeme doň obe cestá. 


4

Jemne ich premiešame opačným koncom lyžice pre vytvorenie mramorového efektu. 


5

Na záver koláč posypeme čučoriedkami, malinami, jahodami nakrájanými na menšie kúsky a pečieme ho pri teplote 180°C približne 40 minút. Pred krájaním ho necháme vychladnúť a stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc.