
Hokejové puky
15 min
4 porcie
15 min
Ingrediencie
400 g Active Protein tvaroh horká čokoláda
80 g hladkej múky + na pomúčenie
40 g trstinového cukru
2 žĺtky
2 PL repkového oleja
2 PL masla
Na podávanie:
Čokoláda
Drobné ovocie (jahody, maliny, čučoriedky)
Postup
1.
Tvaroh premiešame so žĺtkami, pridáme múku, cukor a vypracujeme pevné cesto.
2.
Na pomúčenej doske z neho vytvarujeme valček, ktorý rozkrájame na cca 2,5 cm kúsky a pomocou pohára z kúskov vytvarujeme okrúhle „puky“.
3.
Vo väčšej panvici rozohrejeme olej s maslom a puky opečieme dozlatista z oboch strán.
4.
Na 7 minút ich dáme ešte zapiecť do rúry rozohriatej na 180°C a môžeme podávať. Najlepšie chutia ešte teplé s drobným ovocím a preliate čokoládou.
Dobrú chuť.