Hokejové puky

Hokejové puky

rajo

15 min

4 porcie

15 min

Zdieľať

Ingrediencie

400 g Active Protein tvaroh horká čokoláda

80 g hladkej múky + na pomúčenie

40 g trstinového cukru

2 žĺtky

2 PL repkového oleja

2 PL masla


Na podávanie:

Čokoláda

Drobné ovocie (jahody, maliny, čučoriedky)



Postup

1.

Tvaroh premiešame so žĺtkami, pridáme múku, cukor a vypracujeme pevné cesto. 


2.

Na pomúčenej doske z neho vytvarujeme valček, ktorý rozkrájame na cca 2,5 cm kúsky a pomocou pohára z kúskov vytvarujeme okrúhle „puky“. 


3.

Vo väčšej panvici rozohrejeme olej s maslom a puky opečieme dozlatista z oboch strán. 


4.

Na 7 minút ich dáme ešte zapiecť do rúry rozohriatej na 180°C a môžeme podávať. Najlepšie chutia ešte teplé s drobným ovocím a preliate čokoládou.

Dobrú chuť.