Jablkovo-tvarohové Laktofree lievance
Jablkovo-tvarohové Laktofree lievance
Jablkovo-tvarohové Laktofree lievance

Jablkovo-tvarohové Laktofree lievance

20 min

10 min

Zdieľať

Ingrediencie

  • ½ jablka (cca 70 g)
  • 100 g Laktofree hrudkového tvarohu
  • 1 vajce
  • 70 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1 ČL škorice
  • sladidlo podľa chuti (med, stévia, trstinový cukor)
  • ½ ČL kypriaceho prášku
  • voda podľa konzistencie (80-150 ml)
  • ovocie, orechy, javorový sirup na dozdobenie


Postup

Jablko ošúpeme a nastrúhame najemno. Zmiešame ho s múkou, žĺtkom, kypriacim práškom, tvarohom, škoricou a ľubovoľným sladidlom. Vodu prilievame postupne, cesto by malo byť hustejšie, no nie príliš. Z bielku vyšľaháme sneh, ktorý jemne vmiešame do cesta. Z cesta tvoríme lyžicou lievance, ktoré opekáme na vymastenej panvici do zozlátnutia. Podávame ich s čerstvým ovocím, džemom, orechmi, zvyšným tvarohom.