Jablkovo-tvarohové Laktofree lievance
20 min
10 min
Ingrediencie
- ½ jablka (cca 70 g)
- 100 g Laktofree hrudkového tvarohu
- 1 vajce
- 70 g celozrnnej špaldovej múky
- 1 ČL škorice
- sladidlo podľa chuti (med, stévia, trstinový cukor)
- ½ ČL kypriaceho prášku
- voda podľa konzistencie (80-150 ml)
- ovocie, orechy, javorový sirup na dozdobenie
Postup
Jablko ošúpeme a nastrúhame najemno. Zmiešame ho s múkou, žĺtkom, kypriacim práškom, tvarohom, škoricou a ľubovoľným sladidlom. Vodu prilievame postupne, cesto by malo byť hustejšie, no nie príliš. Z bielku vyšľaháme sneh, ktorý jemne vmiešame do cesta. Z cesta tvoríme lyžicou lievance, ktoré opekáme na vymastenej panvici do zozlátnutia. Podávame ich s čerstvým ovocím, džemom, orechmi, zvyšným tvarohom.