Gaštanový tvarohový koláč

Gaštanový tvarohový koláč

The Story of a Cake

30 min

8 porcií

60 min

Zdieľať

Ingrediencie

100 g špaldovej hladkej múky
80 g najemno rozmixovaných ovsených vločiek
2 PL krupicového cukru
65 g rozpusteného kokosového oleja
2 – 3 PL Laktofree mlieka RAJO
700 g Laktofree tvarohu RAJO
1 dl Laktofree smotany na šľahanie RAJO
250 g gaštanového pyré (sladeného)
2 PL krupicového cukru
3 celé vajcia
1 PL kakaa
upečené gaštany, kakao, kúsky bezlaktózovej čokolády na ozdobu


Postup

  1. Pripravíme si formu na pečenie 22 cm, vystelieme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 170 stupňov.
  2. Korpus si pripravíme zmiešaním špaldovej múky, vločiek, cukru, kokosového oleja a pridávame trochu mlieka, kým nám nevznikne pevné cesto. Cesto natlačíme na dno tortovej formy, môžeme aj boky formy.
  3. Hrudkový tvaroh môžeme rozmixovať. Pridáme nakrájané gaštanové pyré, cukor a spolu prešľaháme.
  4. Zašľaháme postupne po jednom vajíčka, kakao a nakoniec pridáme smotanu.
  5. Hmotu nalejeme na korpus a vložíme do rúry. Pečieme približne hodinu. Koláčik je hotový, keď sa začnú sfarbovať okraje dozlatista a v strede sa ešte môže trochu triasť. Necháme ho vychladnúť v rúre a potom vložíme ešte stuhnúť do chladničky.
  6. Hotový koláčik môžeme ozdobiť kakaom, gaštanmi, čokoládou alebo preliať čokoládovou polevou (bezlaktózovou).