Gaštanový tvarohový koláč
30 min
8 porcií
60 min
Ingrediencie
100 g špaldovej hladkej múky
80 g najemno rozmixovaných ovsených vločiek
2 PL krupicového cukru
65 g rozpusteného kokosového oleja
2 – 3 PL Laktofree mlieka RAJO
700 g Laktofree tvarohu RAJO
1 dl Laktofree smotany na šľahanie RAJO
250 g gaštanového pyré (sladeného)
2 PL krupicového cukru
3 celé vajcia
1 PL kakaa
upečené gaštany, kakao, kúsky bezlaktózovej čokolády na ozdobu
Postup
- Pripravíme si formu na pečenie 22 cm, vystelieme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 170 stupňov.
- Korpus si pripravíme zmiešaním špaldovej múky, vločiek, cukru, kokosového oleja a pridávame trochu mlieka, kým nám nevznikne pevné cesto. Cesto natlačíme na dno tortovej formy, môžeme aj boky formy.
- Hrudkový tvaroh môžeme rozmixovať. Pridáme nakrájané gaštanové pyré, cukor a spolu prešľaháme.
- Zašľaháme postupne po jednom vajíčka, kakao a nakoniec pridáme smotanu.
- Hmotu nalejeme na korpus a vložíme do rúry. Pečieme približne hodinu. Koláčik je hotový, keď sa začnú sfarbovať okraje dozlatista a v strede sa ešte môže trochu triasť. Necháme ho vychladnúť v rúre a potom vložíme ešte stuhnúť do chladničky.
- Hotový koláčik môžeme ozdobiť kakaom, gaštanmi, čokoládou alebo preliať čokoládovou polevou (bezlaktózovou).