Barista

Každý správny barista vie, že dokonalú kávu nevyčarí bez chutných a hlavne kvalitných mliečnych produktov. Lahodné latté či nezabudnuteľné cappuccino predsa bez mlieka s minimálne 3,5 % podielom tuku nespravíte. Rovnako by pre niektorých nebolo espresso dokonalým zážitkom bez dávky kvalitnej a chuťovo vyváženej smotany.

Základ dobrého cappuccina tvorí 1/3 kávy, 1/3 horúceho mlieka a 1/3 napeneného mlieka, ale môže sa stať, že vás hosť požiada o „suché“ cappuccino, v ktorom je viac peny, alebo o takzvané „mokré“ cappucino, kde je peny menej. V Taliansku sa cappuccino zvykne podávať v šálke s objemom okolo 200 ml s jednou dávkou espressa ako základ.

Škola baristu

Barista

ŠPECIÁLNE PRE KAVIARNE A BARISTOV v profesionálnom designe. Obsahuje optimálny pomer bielkovín pre správnu krémovú textúru peny. Zíde sa aj v domácnostiach všetkých milovníkov kávy.
Pozrieť všetky produkty

Zistiť viac