Vegánske tiramisu
20 min
2 porcie
Ingrediencie
- vegánske piškóty (môžete zakúpiť, alebo pripraviť bezvaječné piškótové cesto, z ktorého vykrojíte kolieska do pohára)
- 1 balenie RAJO Vegan krému a la mascarpone
- 1 kokosový jogurt
- 1 lyžička práškového cukru
- vanilkový extrakt
- pomarančová kôra
- 1-2 lyžice rumu
- káva
- kakao
- škorica
Postup
Uvaríme silnú kávu a necháme ju vychladnúť. Pridáme do nej lyžicu-dve rumu podľa chuti.
Krém a la mascarpone a jogurt ohriate na izbovú teplotu vymiešame s cukrom, vanilkovým extraktom a kôrou z riadne umytého, ideálne bio pomaranča.
Piškóty namočíme do kávy zmiešanej s rumom a navrstvíme do pohára, ďalšia vrstva potom bude krém. Vrstvenie opakujeme, posledná vrstva bude krém, ktorý naaranžujeme podľa chuti a našich schopností. Môže byť aj vyhladený.
Vrch posypeme kakaom a štipkou škorice. Podávame vychladené.