Vegánske tiramisu

Vegánske tiramisu

Thinush

20 min

2 porcie

Zdieľať

Ingrediencie

  • vegánske piškóty (môžete zakúpiť, alebo pripraviť bezvaječné piškótové cesto, z ktorého vykrojíte kolieska do pohára)
  • 1 balenie RAJO Vegan krému a la mascarpone
  • 1 kokosový jogurt
  • 1 lyžička práškového cukru
  • vanilkový extrakt
  • pomarančová kôra
  • 1-2 lyžice rumu
  • káva
  • kakao
  • škorica

Postup

Uvaríme silnú kávu a necháme ju vychladnúť. Pridáme do nej lyžicu-dve rumu podľa chuti.

Krém a la mascarpone a jogurt ohriate na izbovú teplotu vymiešame s cukrom, vanilkovým extraktom a kôrou z riadne umytého, ideálne bio pomaranča.

Piškóty namočíme do kávy zmiešanej s rumom a navrstvíme do pohára, ďalšia vrstva potom bude krém. Vrstvenie opakujeme, posledná vrstva bude krém, ktorý naaranžujeme podľa chuti a našich schopností. Môže byť aj vyhladený.

Vrch posypeme kakaom a štipkou škorice. Podávame vychladené.