Krémová hrášková polievka
10 min
30 min
Ingrediencie
- 2-3 lyžice RAJO Vegan rastlinného masla
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku (aj viac podľa chuti)
- 250 g mrazený alebo čerstvý hrášok
- čerstvá mäta
- 1 zemiak
- 1 ČL limetkovej šťavy
- 1 balenie RAJO Vegan krému na varenie
Postup
Na roztopenom RAJO Vegan rastlinnom masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.
Pridáme na kúsky nakrájaný zemiak strednej veľkosti a zalejeme 1 litrom horúcej vody. Povaríme asi 15 min, kým zemiak zmäkne.
Pridáme hrášok a povaríme na miernom ohni do jeho zmäknutia. Ochutíme nasekanými lístkami mäty, osolíme, okoreníme a prilejeme asi 150 ml RAJO Vegan krému na varenie.
Odstavíme a dochutíme limetkovou šťavou. V tanieri polievku dozdobíme lyžicou rastlinného krému, ktorý nám ju krásne dofarbí.