Tvarohový koláč s jahodami
30 min
6-8 porcií
60 min
Ingrediencie
- Cesto
- 270 g hladkej múky
- 170 g studeného masla
- 100 g práškového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1/3 ČL kypriaceho prášku
- 1 žĺtok
- 4 PL kakaa
- Štipka soli
- Plnka
- 500 g čerstvých jahôd
- 80 g kryštálového cukru
- 150 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- 3 bielky
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 2 balenia Rajo Tvaroh Ochutený hrozienka - vanilka
- 1 1/2 PL kukuričného škrobu
Postup
Jahody zmiešame s kryštálovým cukrom a položíme si ich stranou.
Cesto
Hladkú múku zmiešame s maslom, práškovým cukrom, vanilkovým extraktom, kypriacim práškom, žĺtkom, kakaom a štipkou soli. Cesto dáme na 30 minút do chladničky. Vyberieme ho z chladničky a z cesta odoberieme asi 1/3, ktorú po častiach rovnomerne popritláčame na dno formy vystlanej papierom na pečenie.
Druhú tretinu cesta po častiach popritláčame do obvode, stenách formy do výšky asi 6 cm a vytvoríme tak zábranu medzi formou a plnkou.
Plnka
Cukor zmiešame so žĺtkami.Pridáme vanilkový extrakt, tvaroh a kukuričný škrob a premiešame.
V druhej miske vyšľaháme sneh z bielkov. Sneh pomocou stierky vmiešame do plnky. Plnku vylejeme na cesto, poukladáme jahody a na ne nastrúhame poslednú tretinu cesta.
Pečieme 60 minút na 180 stupňov.Vyberieme z rúry, necháme hodinu a pol vychladnúť, prípadne koláč presunieme na noc do chladničky.