Tvarohový koláč s jahodami

Tvarohový koláč s jahodami

30 min

6-8 porcií

60 min

Zdieľať

Ingrediencie

  • Cesto
  • 270 g hladkej múky
  • 170 g studeného masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1/3 ČL kypriaceho prášku
  • 1 žĺtok
  • 4 PL kakaa
  • Štipka soli

  • Plnka
  • 500 g čerstvých jahôd
  • 80 g kryštálového cukru
  • 150 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 3 bielky
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 2 balenia Rajo Tvaroh Ochutený hrozienka - vanilka
  • 1 1/2 PL kukuričného škrobu

Postup

Jahody zmiešame s kryštálovým cukrom a položíme si ich stranou.


Cesto

Hladkú múku zmiešame s maslom, práškovým cukrom, vanilkovým extraktom, kypriacim práškom, žĺtkom, kakaom a štipkou soli. Cesto dáme na 30 minút do chladničky. Vyberieme ho z chladničky a z cesta odoberieme asi 1/3, ktorú po častiach rovnomerne popritláčame na dno formy vystlanej papierom na pečenie.

Druhú tretinu cesta po častiach popritláčame do obvode, stenách formy do výšky asi 6 cm a vytvoríme tak zábranu medzi formou a plnkou.


Plnka

Cukor zmiešame so žĺtkami.Pridáme vanilkový extrakt, tvaroh a kukuričný škrob a premiešame.

V druhej miske vyšľaháme sneh z bielkov. Sneh pomocou stierky vmiešame do plnky. Plnku vylejeme na cesto, poukladáme jahody a na ne nastrúhame poslednú tretinu cesta.

Pečieme 60 minút na 180 stupňov.Vyberieme z rúry, necháme hodinu a pol vychladnúť, prípadne koláč presunieme na noc do chladničky.