
Turecké vajcia
10 min
4 porcie
10 min
Ingrediencie
4 čerstvé vajcia
1 RAJO Probia Nature Biely jogurt
2 strúčiky cesnaku
Veľká hrsť čerstvého kôpru
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
1 PL octu
1 ČL mletej údenej papriky
½-1 ČL drveného chilli
Na chilli maslo:
50 g RAJO masla
1 ČL mletej rasce
Na podávanie:
4 krajce chleba
Čerstvý kôpor
Čerstvá pažítka
Styling:
kváskový chlieb
Kôpor
pažítka
Vajcia
Chilli vločky
Čierne korenie namleté
Mikrobylinky
Postup
1
RAJO Probia biely jogurt zmiešajte s pretlačeným cesnakom, nasekaným kôprom, soľou a korením podľa chuti. Nechajte ho mimo chladničky, nech je izbovej teploty.
2
Príprava chilli masla: Na panvici rozohrejte maslo, pridajte k nemu všetky koreniny, dôkladne premiešajte a odstavte z plameňa.
3
Pripravte pošírované vajíčka: Vo väčšom hrnci si zohrejte vodu s octom, nesmie však vrieť.
4
Vajíčko vyklopte do hustého sitka, aby z neho stiekol prebytočný tekutý bielok. Keď sa vo vode objavia prvé bublinky, vytvorte v nej lyžicou vír a vajíčko z malej výšky preklopte do stredu víru.
5
Vajce varte cca 3 minútky. Voda stále nesmie vrieť!
6
V hrnci varte vždy len jedno vajíčko. Pošírované vajíčka potom servírujte s ochuteným jogurtom, chilli maslom, nasekaným kôprom, pažítkou a opečeným chlebom.