Turecké vajcia

Turecké vajcia

RAJO

10 min

4 porcie

10 min

Zdieľať

Ingrediencie

4 čerstvé vajcia

1 RAJO Probia Nature Biely jogurt

2 strúčiky cesnaku

Veľká hrsť čerstvého kôpru

soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

1 PL octu

1 ČL mletej údenej papriky

½-1 ČL drveného chilli


Na chilli maslo:

50 g RAJO masla

1 ČL mletej rasce


Na podávanie:

4 krajce chleba

Čerstvý kôpor

Čerstvá pažítka


Styling:

kváskový chlieb

Kôpor

pažítka

Vajcia

Chilli vločky

Čierne korenie namleté

Mikrobylinky


Postup

1

RAJO Probia biely jogurt zmiešajte s pretlačeným cesnakom, nasekaným kôprom, soľou a korením podľa chuti. Nechajte ho mimo chladničky, nech je izbovej teploty.

Príprava chilli masla: Na panvici rozohrejte maslo, pridajte k nemu všetky koreniny, dôkladne premiešajte a odstavte z plameňa. 

3

Pripravte pošírované vajíčka: Vo väčšom hrnci si zohrejte vodu s octom, nesmie však vrieť.

4

Vajíčko vyklopte do hustého sitka, aby z neho stiekol prebytočný tekutý bielok. Keď sa vo vode objavia prvé bublinky, vytvorte v nej lyžicou vír a vajíčko z malej výšky preklopte do stredu víru.

5

Vajce varte cca 3 minútky. Voda stále nesmie vrieť!

6

V hrnci varte vždy len jedno vajíčko. Pošírované vajíčka potom servírujte s ochuteným jogurtom, chilli maslom, nasekaným kôprom, pažítkou a opečeným chlebom.