Šalátová polievka

Šalátová polievka

25 min

2 – 3 porcie

20 min

Zdieľať

Ingrediencie

4 hlávky šalátu
2 ks 250 ml plnotočného bieleho Acidka Rajo
4 strúčiky cesnaku
rasca
polievkové korenie
ocot podľa chuti
soľ

Zápražka:
40 g údenej slaniny
hladká múka
mlieko Rajo

Zátrepka:
hladká múka
mlieko Rajo


Postup

  1. Do hrnca dáme acidofilné mlieko, pretlačný cesnak, rascu, trochu vody a pri stálom miešaní necháme pomaly vrieť. Zo slaniny a múky urobíme hustú zápražku a zalejeme ju studeným mliekom. Vlejeme ju do acidofilného mlieka s miešame, kým nezovrie.
  2. Potom stiahneme teplotu na najnižší stupeň, pridáme zátrepku a dávame pozor, aby sa nám neurobili hrčky. Necháme prevrieť, dochutíme soľou a polievkovým korením.
  3. Do polievky vložíme šalát nakrájaný na rezance a necháme vrieť, až kým nezmäkne. Po odstavení z ohňa môžeme pridať podľa chuti ocot.