Sedmohradská kapusta

Sedmohradská kapusta

30 min

6 – 8 porcií

45 min

Zdieľať

Ingrediencie

1,5 kg kyslej kapusty
1 kg údenej klobásy
330 g nízkotučného bieleho jogurtu Plus pre zdravie Rajo
250 ml plnotočného bieleho Acidka Rajo
2 dl mlieka Rajo
mletá paprika
tvrdý údený syr
údená slanina
soľ


Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke a vychladnuté nakrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu alebo pekáč vymastíme, vyložíme zemiakmi, na ne rozprestrieme kapustu, kolieska nakrájanej údenej klobásy, vrstvu posypeme strúhaným syrom a zalejeme časťou zálievky.
  2. Potom naplnenú misu zalejeme ostatnou zálievkou, posypeme zvyškom syra a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Pred podávaním každú porciu posypeme kockami opraženej údenej slaniny.
  3. Zálievka: Dobre zmiešame jogurt, acidofilné a obyčajné mlieko a pridáme mletú papriku a soľ.