Jogurtové želé

Jogurtové želé

15 min

6 – 8 porcií

Zdieľať

Ingrediencie

250 g jahôd (môžu byť zavárané)
50 g cukru
1 lyžica citrónovej šťavy
450 ml Rajo Acidko plnotučné biele
8 plátkov želatíny
med
2 ks 125 g RAJO klasik jogurt biely
1 lyžica vajcového likéru
vanilínový cukor
ovocie na ozdobenie


Postup

  1. Jahody rozmixujeme s citrónovou šťavou a cukrom a vmiešame rozpustenú želatínu a Acidko.
  2. Chlebíčkovú formu vypláchneme, naplníme zmesou a necháme stuhnúť v chladničke.
  3. Biely jogurt ochutíme vanilínovým cukrom a medom.
  4. Stuhnuté želé pokrájame na porcie, polejeme jogurtovou omáčkou, na ktorej likérom vytvoríme ozdobu.
  5. Ozdobíme čerstvými alebo zaváranými jahodami.