Francúzske zemiaky s extra krémovou smotanou

Francúzske zemiaky s extra krémovou smotanou

25 min

3-4 porcie

80 min

Zdieľať

Ingrediencie

• 1,5 kg ošúpaných zemiakov

• 2-3 strúčiky cesnaku

• 360 g Extra krémovej kyslej smotany 20%

• 2ks kvalitnej mäkšej klobásy

• 5-6 ks na tvrdo uvarených vajec (vo vriacej vode 8-9 minút)

• soľ, čierne korenie



Postup

Zemiaky nakrájame, ideálne na struháku na 3mm hrubé plátky, v mise ich dobre premiešame s pretlačeným cesnakom a dochutíme soľou a korením. Pridáme kyslú smotanu (také množstvo aby v nej boli zemiaky obalené, nie ponorené). 

Klobásu a vajíčka nakrájame na tenšie kolieska a všetko vrstvíme do zapekacej misy. Začneme zemiakmi, potom klobása, vajcia, zase zemiaky a pokračujeme až po vrch (horná vrstva musí byť zemiaková). 

Vrch potrieme ešte kyslou smotanou a dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 150°C cca 80 minút alebo pokiaľ zemiaky nezmäknú. Servírujeme s kyslou uhorkou.