











Gaštanovo čokoládový koláč
30 min
8-10 porcií
60 min
Ingrediencie
- 1 krabička Rajo Tvaroh tučný
- 250 g gaštanového pyré
- 2 vajíčka
- 1 balík Vanilkového cukru
- 135 g hladkej múky
- 200 g krupicového cukru
- 1 ČL kypriaceho prášku
- ½ ČL sódy bikarbóny
- 40 g kakaa
- 1 vajíčko
- 120 ml oleja
- 120 ml podmáslia
- 120 ml horúcej vody
Postup
V miske si zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, sódu a kakao.
V druhej miske zmiešame vajíčka, olej, podmáslie a pomaly primiešame horúcu vodu. Tekutú zmes vmiešame postupne do sypkej zmesi.
Tortovú s priemerom 20 cm si vystelieme papierom na pečenie, boky vytrieme maslom a vysypeme múkou. Cesto vlejeme do formy.
Tvaroh vymiešame spolu s gaštanovým pyré, vajíčkami a vanilkovým cukrom. Takto pripravené tvarohové cesto nakôpkujeme do čokoládového cesta.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 60 minút. Po dopečení vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Podávame posypané práškovým cukrom a dozdobené orechami.