Citrónové vegan košíky
20 min
6 porcií
10 min
Ingrediencie
50g ovsených vločiek
1/2 banánu
1PL čakankového sirupu alebo medu
30g horkej čokolády
Plnka:
3 odšťavené citróny
1PL kukuričného škrobu
50ml Rajo Vegan Krém na varenie 15%
3PL čakankového sirupu alebo medu
štipka kurkumy (kľudne vynechaj)
Ostatné:
čučoriedky
Rajo Vegan Topping dezert
Postup
Z ovsených vločiek, roztlačeného banánu, medu a nasekanej čokolády si pripravíte zmes, ktorou vysteliete formu na muffiny tak, aby vznikli malé košíčky. Vložte ich do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte približne 10 minút, kým jemne nezhnednú. Medzitým si pripravte plnku – do malého hrnca nalejte citrónovú šťavu, pridajte med, krém na varenie a štipku kurkumy. Zmes za stáleho miešania zohrejte, kým mierne nezhustne. Do vychladnutých košíčkov môžete na dno pridať čučoriedky (voliteľne) a potom ich naplniť pripravenou plnkou. Pred podávaním ich dozdobte čerstvým ovocím a toppingom v spreji.