Citrónové vegan košíky

Citrónové vegan košíky

20 min

6 porcií

10 min

Zdieľať

Ingrediencie

50g ovsených vločiek

1/2 banánu

1PL čakankového sirupu alebo medu

30g horkej čokolády

Plnka:

3 odšťavené citróny

1PL kukuričného škrobu

50ml Rajo Vegan Krém na varenie 15%

3PL čakankového sirupu alebo medu

štipka kurkumy (kľudne vynechaj)

Ostatné:

čučoriedky

Rajo Vegan Topping dezert


Postup

Z ovsených vločiek, roztlačeného banánu, medu a nasekanej čokolády si pripravíte zmes, ktorou vysteliete formu na muffiny tak, aby vznikli malé košíčky. Vložte ich do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte približne 10 minút, kým jemne nezhnednú. Medzitým si pripravte plnku – do malého hrnca nalejte citrónovú šťavu, pridajte med, krém na varenie a štipku kurkumy. Zmes za stáleho miešania zohrejte, kým mierne nezhustne. Do vychladnutých košíčkov môžete na dno pridať čučoriedky (voliteľne) a potom ich naplniť pripravenou plnkou. Pred podávaním ich dozdobte čerstvým ovocím a toppingom v spreji.