


Ravioli plnené tekvicou a tvarohom
60 min
2 porcie
60 min
Ingrediencie
- 1 krabička Rajo Tvaroh jemný
- 1 tekvica Hokkaido
- 2 vajíčka
- 200 g hladkej múky
- Soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
- Olivový olej
- maslo
- šalviové lístky
- lieskové oriešky
Postup
Ako prvé si tekvicu zbavíme jadierok a nakrájame na mesiačiky. Tekvicu rozložíme na plech s papierom na pečenie, polejeme olivovým olejom a pri teplote 200 stupňov pečieme do mäkka.
Medzičasom si pripravíme cesto na ravioli. K múke pridáme štipku soli, vajíčka a cca 2 PL olivového oleja. Vypracujeme pružné cesto. Ak je cesto suché, pridáme olivový olej. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme cca 45 minút oddychovať.
Upečenú tekvicu si ošúpeme a dužinu rozpučíme. Primiešame tvaroh, osolíme, okoreníme a pridáme muškátový oriešok.
Cesto si na poriadne pomúčenej doske rozvaľkáme na tenko, na polovicu v pravidelných rozostupoch umiestnime kopčeky tekvicovej plnky a prikryjeme druhou polovicou cesta. Vykrajujeme ravioli a kraje popritláčame vidličkou, aby sa ravioli poriadne uzavreli a plnka nevytiekla.
Do hrnca si dáme vodu, osolíme a necháme zovrieť. Ravioli varíme krátko, pokiaľ nevyplávajú na povrch plus pridáme cca 1 minútu varenia. V panvici si rozpustíme maslo, pridáme šalviu a maslo necháme jemne zhnednúť. Na záver pridáme nasekané lieskovce. Maslo zlejeme do mištičky a do maslovej panvice pridáme uvarené ravioli, ktoré jemne opečieme. Nakoniec zalejeme šalviovým maslom a podávame teplé.