Sprejové šľahačky  

Slaná slovenská edícia

Spojením tradičných slovenských chutí a obľúbených Rajo produktov vznikla nová slaná slovenská edícia. Vyskúšajte vaše obľúbené Acidko alebo tvaroh teraz aj s jemne slanou alebo syrovou príchuťou.

Nech hľadáte ako chcete,
slovenskejšiu chuť tu veru nenájdete!
rajo-acidko-3d-original

     Slané Acidko a tvaroh

Acidko a tvaroh zo slanej slovenskej edície Rajo prinášajú unikátnu chuť inšpirovanú Slovenskom do klasických Rajo produktov. 

Či už jemne slané, alebo s príchuťou syra z ovčieho a kozieho mlieka, nové Acidko si najlepšie vychutnáte dobre vychladené. Je skvelé na zapitie tradičných slovenských jedál alebo chutných šalátov.

Slané tvarohy sú zmesou klasického jemného hrudkovitého tvarohu, kyslej smotany a jemne slanej príchute, alebo príchute syra z ovčieho a kozieho mlieka. Vychutnať si ich môžete ako súčasť vášho obľúbeného tradičného receptu, s cestovinami alebo len tak s chlebíkom, ako ľahkú a zdravú maškrtu.

Recepty s produktami slanej slovenskej edície

Špenátové halušky s tvarohom Špenátové halušky s tvarohom

Špenátové halušky s tvarohom

Suroviny

2 balenia Rajo Tvaroh s kyslou smotanou s príchuťou syra z ovčieho a kozieho mlieka
300 - 320 g polohrubej múky
2 vajíčka
400 g špenátového pyré
soľ, čierne korenie
slanina
cibuľa

Postup receptu

  1. Vajíčka si rozšľaháme, osolíme a okoreníme.
  2. Pridáme špenátové pyré, premiešame. Následne pridáme múku a vymiešame cesto. Ak je cesto príliš riedke, pridáme ešte trošku múky.
  3. Necháme si zovrieť vodu, ktorú sme osolili a do mierne bublinkujúcej vody, cez haluškovač hádžeme halušky. Keď vyplávajú na povrch, precedíme ich a vložíme do misky. Aby sa halušky nelepili, môžeme ich poliať troškou olivového oleja.
  4. Halušky podávame s tvarohom a opraženou cibuľkou a slaninou.
Zapekané zemiaky s tvarohom a slaninkou Zapekané zemiaky s tvarohom a slaninkou

Zapekané zemiaky s tvarohom a slaninkou

Suroviny

2 balenia Rajo Tvaroh s kyslou smotanou jemne slaný
200 g údenej oravskej slaniny
cca 500 g zemiakov
2 veľké cibule
Soľ, rasca
tymián
maslo

Postup receptu

  1. Zemiaky si umyjeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu očistíme a nakrájame na plátky a slaninu si taktiež nakrájame na tenšie plátky.
  2. Zapekaciu misku si vymastíme maslom. Na spodok naukladáme zemiaky, osolíme, posypeme rascou a pokračujeme vrstvením oravskej slaniny, cibuľku a na záver prikryjeme vrstvou tvarohu.
  3. Postup opakujeme a vrstvenie ukončíme zemiakovou vrstvou. Tú znova osolíme, orascujeme a posypeme tymiánom.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov cca 40 minút prikryté alobalom, následne alobal odstránime a dopekáme ešte cca 20 minút.
Slané palacinky z Acidka Slané palacinky z Acidka

Slané palacinky z Acidka

Suroviny

2 vajíčka
cca 140 – 160 g hladkej múky
1 balenie Acidko s príchuťou syra z ovčieho a kozieho mlieka
70 ml oleja
soľ
petržlenová vňať

Postup receptu

  1. Vajíčka si rozbijeme a rozšľaháme.
  2. Pridáme 1 ČL soli a premiešame. Vlejeme Acidko a premiešame. Pridáme múku, petržlenovú vňať a vypracujeme palacinkové cesto. Na záver zamiešame olej.
  3. Hotové cesto necháme chvíľu odpočívať.
  4. Panvicu si potrieme olejom a upečieme palacinky.
  5. Hotové palacinky plníme parmezánom, šalátom, paradajkami a polejeme balzamikovým octom.