Maslo     Mlieko  

Mliečne DOBRÔ

Ľahodný, ochutený mliečny nápoj, v ktorom sa skĺbi kvalita slovenského mlieka s atraktívnymi príchuťami, vám prináša dokonalú kombináciu chutí.

Mliečne DOBRÔ čokoládové

Jedinečné mliečne osvieženie zo Slovenska

Slovenskí spotrebitelia dôverujú domácim potravinám a preto mliečne DOBRÔ, ochutený mliečny nápoj, vyrobený zo slovenského mlieka je ideálna voľba ak si chcete dopriať lahodný mliečny pôžitok či už ste v práci, na ceste, v škole - jednoducho kdekoľvek a kedykoľvek. V praktickej fľaši, ktorá si nájde miesto v každej taške, si so sebou odnášate mliečnu dobrotu, ktorá polahodí vašim chuťovým pohárikom kedykoľvek na ňu dostanete chuť. 5 lahodných, trendy príchutí je tu pre vás, pre vaše mliečne osvieženie.


 

Recepty Mliečnym DOBRÔ

Čokoládovo kokosová zmrzka Čokoládovo kokosová zmrzka

Čokoládovo kokosová zmrzka

Suroviny

1 fľaška Mliečne Dobrô Čokoláda Kokos
250 ml smotany na šlahanie
60 g kakaa
40 g mliečnej čokolády
3 žĺtka
130 g cukru

Postup receptu

  1. V hrnci si zmiešame ochutené mlieko, smotanu na šľahanie, kakao a 90 g cukru a necháme zahrievať.
  2. V miske si metličkou rozšľaháme žĺtka a zvyšok cukru.
  3. Keď je mliečna zmes horúca, tesne pred bodom varu, odstavíme a primiešame mliečnu čokoládu, ktorú necháme roztopiť. Takto horúcu zmes postupne pridávame za stáleho miešania k žĺtkam.
  4. Čokoládovú zmes precedíme cez sitko naspäť do hrnca a varíme na strednom plameni, pokiaľ nám zmes nezhustne a súvisle nepokryje varešku. Zmes by mala mať hustotu redšieho pudingu.
  5. Hotovú čokoládovú zmes odstavíme, necháme vychladnúť a vložíme do chladničky na cca 2 hodiny. Následne ju preložime do mrazničky a necháme stuhnúť cez noc.
  6. Podávame hneď po vytiahnutí z mrazničky.
Banánovo jahodový mliečny koktejl Banánovo jahodový mliečny koktejl

Banánovo jahodový mliečny koktejl

Suroviny

200 g jahôd
2 banány
2 fľašky Mliečne Dobrô Banán
1 PL medu
1 PL masla
hrsť malín
hrsť ľadu

Postup receptu

  1. Na panvici si necháme roztápať maslo, pridáme med a necháme rozhorúčiť. 
  2. Pridáme banán nakrájaný na kolieska a opečieme z oboch strán.
  3. Do mixéra si dáme ochutené mlieko, pridáme ogrilované banány, očistené jahody a maliny. Premixujeme dohladka. 

  4. Na záver pridáme ľad a rozmixujeme.

  5. Podávame studené.
Pšenová kaša s banánom Pšenová kaša s banánom

Pšenová kaša s banánom

Suroviny

150 g pšena
1 fľaška Mliečne Dobrô Slaný karamel
1 PL medu
2 banány
2 PL masla
Ovocie, mandle, čokoláda na dozdobenie
javorový sirup

Postup receptu

  1.  Pšeno pred varením prepláchneme vriacou vodou, aby sme sa zbavili horkosti.
  2. Pšeno vložíme do hrnca a zalejeme polovicou ochuteného mlieka. Varíme za stáleho miešania a postupne prilievame zvyšok mlieka. Ak nám nestačí sladkosť ochuteného mlieka, dosladíme trstinovým cukrom. 
  3. Pšenovú kašu varíme, pokiaľ nie je pšeno mäkké.
  4. Na panvici si necháme roztopiť a jemne zhnednúť maslo, pridáme 1 PL medu a pozdĺžne prerezaný banán. Opečieme z oboch strán.
  5. Pšenovú kašu dozdobíme banánom, ovocím, strúhanou čokoládou a mandlami. Podávame preliate javorovým sirupom.