Acidko jogurty     Brejky  

Bezlaktózové produkty

Ak trpíte laktózovou intoleranciou nemusíte sa obmedzovať pri konzumácii mliečnych výrobkov. Vyberte si z ponuky bezlaktózových výrobkov Rajo.

Bezlaktózové mlieko polotučné Bezlaktózové mlieko polotučné
Bezlaktózové mlieko polotučné

Bezlaktózové mlieko polotučné

Zloženie

mlieko, enzým laktáza

Logistické údaje
Produktové číslo: 11114
Objem/hmotnosť: 1 l
Obsah tuku v %: 1,5
Počet ks v kartóne: 12
Počet ks na palete: 780
EAN: 8585002501172
 
Informácia pre spotrebiteľa

 

Výrobok je vhodný pre spotrebiteľov so zníženou toleranciou na laktózu.

Lakto free mlieko je vyrobené pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Rozštiepením laktózy na jednoduchšie cukry vzniká typická sladkastá chuť bezlaktózového mlieka. Tepelným ošetrením (UHT)  môže produkt získať mierne karamelový farebný odtieň.

Množstvo laktózy najviac 0,01 % hmotnosti.

Mierne sladkastá chuť a karamelová farba neznamenajú zhoršenú kvalitu produktu.

Bezlaktózové mlieko plnotučné Bezlaktózové mlieko plnotučné
Bezlaktózové mlieko plnotučné

Bezlaktózové mlieko plnotučné

Zloženie

mlieko, enzým laktáza

Logistické údaje
Produktové číslo: 11342
Objem/hmotnosť: 1 l
Obsah tuku: 3,5 g
Počet ks v kartóne: 12
Počet ks na palete: 780
EAN: 8585002507570

 

Informácia pre spotrebiteľa

 

Výrobok je vhodný pre spotrebiteľov so zníženou toleranciou na laktózu.

Lakto free mlieko je vyrobené pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Množstvo laktózy najviac 0,01 g na 100 ml.

Mierne sladkastá chuť a karamelová farba neznamenajú zhoršenú kvalitu produktu.

Bezlaktózová smotana na šľahanie Bezlaktózová smotana na šľahanie
Bezlaktózová smotana na šľahanie

Bezlaktózová smotana na šľahanie

Zloženie

smotana, sušené odtučnené mlieko, enzým laktáza, stabilizátor: karagénan

Logistické údaje
Produktové číslo: 10975
Objem/hmotnosť: 200 ml
Obsah tuku v %: 30
Počet ks v kartóne: 18
Počet ks na palete: 2592
EAN: 8585002504067

 

Informácia pre spotrebiteľa

 

Výrobok je vhodný pre spotrebiteľov so zníženou toleranciou na laktózu.

Lakto free smotana je vyrobená pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Rozštiepením laktózy na jednoduchšie cukry vzniká typická sladkastá chuť bezlaktózovej smotany. Tepelným ošetrením (UHT)  môže produkt získať mierne karamelový farebný odtieň.

Množstvo laktózy najviac 0,01 % hmotnosti.

Mierne sladkastá chuť a karamelová farba neznamenajú zhoršenú kvalitu produktu.

Bezlaktózová smotana na varenie Bezlaktózová smotana na varenie
Bezlaktózová smotana na varenie

Bezlaktózová smotana na varenie

Zloženie

smotana, enzým laktáza

Logistické údaje
Produktové číslo: 11121
Objem/hmotnosť: 200 ml
Obsah tuku v %: 10 %
Počet ks v kartóne: 18
Počet ks na palete: 2592
EAN: 8585002504852
 
Informácia pre spotrebiteľa

 

Výrobok je vhodný pre spotrebiteľov so zníženou toleranciou na laktózu.

Lakto free smotana je vyrobená pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Rozštiepením laktózy na jednoduchšie cukry vzniká typická sladkastá chuť bezlaktózovej smotany. Tepelným ošetrením (UHT)  môže produkt získať mierne karamelový farebný odtieň.

Množstvo laktózy najviac 0,01 % hmotnosti.

Mierne sladkastá chuť a karamelová farba neznamenajú zhoršenú kvalitu produktu.

Bezlaktózový jemný hrudkovitý tvaroh Bezlaktózový jemný hrudkovitý tvaroh
Bezlaktózový jemný hrudkovitý tvaroh

Bezlaktózový jemný hrudkovitý tvaroh

Zloženie

mlieko, enzým laktáza, mliekarenská kultúra

Logistické údaje
Produktové číslo: 11232
Objem/hmotnosť: 180 g
Obsah tuku v %: 2,5
Počet ks v kartóne: 9
Počet ks na palete: 1080
EAN: 8585002506399

 

Informácia pre spotrebiteľa

Výrobok je vhodný pre spotrebiteľov so zníženou toleranciou na laktózu.

Lakto free tvaroh je vyrobený pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Rozštiepením laktózy na jednoduchšie cukry môže mať produkt jemne sladkastú chuť.

Množstvo laktózy najviac 0,01 % hmotnosti.

Mierne sladkastá chuť a karamelová farba neznamenajú zhoršenú kvalitu produktu.


Bezlaktózový Cottage Cheese biely Bezlaktózový Cottage Cheese biely
Bezlaktózový Cottage Cheese biely

Bezlaktózový Cottage Cheese biely

Zloženie

mlieko, smotana, jedlá soľ, enzým laktáza, mliekarenská kultúra.

Logistické údaje
Produktové číslo: 11231
Objem/hmotnosť: 180 g
Obsah tuku v %: 4,2
Počet ks v kartóne: 6
Počet ks na palete: 1440
EAN: 8585002506375

 

Informácia pre spotrebiteľa

Výrobok je vhodný pre spotrebiteľov so zníženou toleranciou na laktózu.

Lakto free cottage cheese je vyrobený pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Rozštiepením laktózy na jednoduchšie cukry môže mať produkt jemne sladkastú chuť.

Množstvo laktózy najviac 0,01 % hmotnosti.

Mierne sladkastá chuť a karamelová farba neznamenajú zhoršenú kvalitu produktu.

Bezlaktózové maslo Bezlaktózové maslo
Bezlaktózové maslo

Bezlaktózové maslo

Logistické údaje
Produktové číslo: 32690
Objem/hmotnosť: 125 g
Obsah tuku v %: 82
Počet ks v kartóne: 16
Počet ks na palete: 4480
EAN: 8585002507600


Informácia pre spotrebiteľa

Výrobok je vhodný pre spotrebiteľov so zníženou toleranciou na laktózu.

Lakto free maslo je vyrobené pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Množstvo laktózy je najviac 0,01 g na 100 ml.

Starosti s mliekom sa nakoniec rozplynú.

zobraziť viac možností bez laktózy

35-original

    Bezlaktózový cottage cheese

Rajo naďalej rozširuje sortiment bezlaktózových produktov a teraz prináša už aj obľúbený cottage cheese v bezlaktózovej verzii. Konečne si môžu aj laktointolerantní ľudia pochutnať na čerstvom nízkotučnom syre, ktorý je výborný aj samotný alebo pridaním v studenej alebo aj teplej kuchyne.

Hlasuj a vyber ďalší bezlaktózový produkt

34-original

Bezlaktózový tvaroh

Na základe hlasovania nám vyšiel tvaroh ako produkt, ktorý si ľudia najviac pýtajú v bezlaktózovej verzii. Rajo tradičný jemný hrudkovitý tvaroh tak odteraz nájdete aj v laktofree variante. Môžete si vďaka nemu vychutnať všetky tie chutné koláče, torty a tvarohové dezerty, na ktoré ste mali takú veľkú chuť, ale ste si ich nemohli dopriať.

 

28-original

Bezlaktózové produkty

Bezlaktózové produkty sú vyrobené pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Mlieko aj smotana si pritom naďalej uchovávajú prirodzený obsah vápnika, ktorý je dôležitý na udržanie zdravých kostí a zubov. Bielkoviny prispievajú k rastu a udržaniu svalovej hmoty. V dôsledku rozkladu laktózy môžu mať mierne sladkú chuť a karamelovú farbu.

Množstvo laktózy v produktoch je max. 0,01 % hmot.

Denná konzumácia môže mať v prípade pestrej a vyváženej stravy    a zdravého životného štýlu priaznivé účinky.

Recepty s bezlaktózovými produktami Rajo

Kokosová bábovka s acidkom Kokosová bábovka s acidkom

Kokosová bábovka s acidkom

Suroviny

4 vajcia (samostatne žĺtky, bielky)
130 g trstinového cukru
85 ml rastlinného oleja
1 dl Laktofree acidka
210 g hladkej pšeničnej múky
1 balík prášku do pečiva
4 PL mletého kokosu
2 PL kakaa
Štipka soli

Postup receptu

  1. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov a pripravíme si menšiu bábovkovú formu. Vymastíme ju (bezlaktózovým maslom) a vysypeme  kakaom.
  2. Vyšľaháme si žĺtky s cukrom do peny.
  3. Prišľaháme postupne olej, aj laktofree acidko.
  4. Samostatne zmiešame múku, prášok do pečiva, kokos, kakao a štipku soli. Pridáme k zvyšnej zmesi.
  5. Samostatne si vyšľaháme bielky a opatrne ich stierkou primiešame k cestu.
  6. Cesto nalejeme do bábovkovej formy a pečieme cca 40 minút.
  7. Bábovku necháme mierne vychladnúť a potom ju vyklopíme z formy. Môžeme ju poliať čokoládovou polevou (bezlaktózovou) a posypať kokosovými chipsami.
Tekvicový bulgur Tekvicový bulgur

Tekvicový bulgur

Suroviny

  • 1 tekvica hokkaido
  • 80 g slaninky
  • 2 PL olivový olej
  • 100 g bulguru
  • 1 cibuľka
  • 3 hlavičky bedlí alebo iné hríby
  •  1 celá brokolica
  • 180 g balenie cottage cheese Laktofree
  • 1 ČL sezam
  • Soľ a čierne korenie na ochutenie
  • Mleté mandle

Postup receptu

  1. Najprv si upečieme tekvicu hokkaido. Očistenú a nakrájanú na malé kocky a preliatu olivovým olejom pečieme na teplote 190 stupňov asi 15 minút.
  2. Medzitým si uvaríme v hrnci bulgur. Zalejeme ho v pomere 1 diel bulguru : 2,5 diel vody.
  3. V inom hrnci zase uvaríme brokolicu. Do vriacej vody vhodíme malé ružičky brokolice a varíme 5 minút.
  4. Na panvici opečieme slaninku nakrájanú na malé kocky.
  5. K slaninke pridáme nakrájanú cibuľku a chvíľu orestujeme. Pridáme bedle/hríby a ďalej restujeme.
  6. Nakoniec pridáme upečenú tekvicu a brokolicu.  Osolíme a okoreníme.
  7. Primiešame uvarený bulgur, sezam a ešte chvíľu varíme.
  8. Do hotového jedla zľahka primiešame cottage cheese. Ozdobíme mandľovými lupienkami.
Gaštanový tvarohový koláč Gaštanový tvarohový koláč

Gaštanový tvarohový koláč

Suroviny

100 g špaldovej hladkej múky
80 g ovsené vločky rozmixované najemno
2 PL krupicový cukor
65 g rozpusteného kokosového oleja
2-3 PL Laktofree mlieka RAJO
700g Laktofree tvarohu RAJO
1 dl Laktofree smotany na šľahanie RAJO
250 g gaštanové pyré (sladené)
2 PL krupicový cukor
3 celé vajcia
1 PL kakaa
Upečené gaštany, kakao, kúsky bezlaktózovej čokolády na ozdobu

Postup receptu

  1. Pripravíme si formu na pečenie 22 cm, vystelieme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 170 stupňov.
  2. Korpus si pripravíme zmiešaním špaldovej múky, vločiek, cukru, kokosového oleja a pridávame trochu mlieka, kým nám nevznikne pevné cesto. Cesto natlačíme na dno tortovej formy, môžeme aj boky formy.
  3. Hrudkový tvaroh môžeme rozmixovať. Pridáme nakrájané gaštanové pyré, cukor a spolu prešľaháme.
  4. Zašľaháme postupne po jednom vajíčka, kakao a nakoniec pridáme smotanu.
  5. Hmotu nalejeme na korpus a vložíme do rúry. Pečieme približne hodinu. Koláčik je hotový, keď sa začnú sfarbovať okraje dozlatista a v strede sa ešte môže trochu triasť. Necháme ho vychladnúť v rúre a potom vložíme ešte stuhnúť do chladničky.
  6. Hotový koláčik môžeme ozdobiť kakaom, gaštanmi, čokoládou alebo preliať čokoládovou polevou (bezlaktózovou).
Polievka z pečenej tekvice Polievka z pečenej tekvice

Polievka z pečenej tekvice

Suroviny

1 stredne veľká tekvica hokkaido
1 PL medu
2 PL olivový olej
1 červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 bobkový list
650 ml zeleninového vývaru a viac podľa potreby a hustoty
1 dl Laktofree smotany na varenie
Štipka muškátového oriešku
Soľ/korenie

Postup receptu

  1. Tekvicu prekrojíme, vyberieme jadierka a nakrájame na mesiačiky.
  2. Mesiačiky tekvice uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne polejeme medom a olejom (1PL). Dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov na 15 – 20 min.
  3. Keď je tekvica upečená, ošúpeme ju a nakrájame na menšie kúsky.
  4. Medzitým si na oleji speníme cibuľku a chvíľu restujeme. Pridáme roztlačený cesnak.
  5. Pridáme nakrájanú tekvicu a zalejeme vývarom. Vhodíme bobkový list, muškátový oriešok, osolíme, okoreníme podľa chuti. Varíme približne 20 minút.
  6. Polievku odstavíme zo sporáka, pridáme smotanu, vyberieme bobkový list a poriadne premixujeme tyčovým mixérom.
  7. Polievku vrátime na sporák a ešte 2 minútky povaríme.
Špenátové rizoto s hráškom a slaninkou Špenátové rizoto s hráškom a slaninkou

Špenátové rizoto s hráškom a slaninkou

Suroviny

1 PL oleja
1 menšia cibuľka
2 strúčiky cesnaku
130 g prepláchnutej ryže
Zeleninový vývar na podlievanie ryže
70 g baby špenátu
200 g mrazeného hrášku
50 g nakrájanej a orestovanej slaninky
1 dl Laktofree smotany na varenie
10 g masla 
Ozdobíme napríklad špargľovými výhonkami

Postup receptu

  1. Na oleji si speníme nakrájanú cibuľku a 5 minút restujeme.
  2. Pridáme roztlačený cesnak a orestujeme 2  min. Pridáme ryžu.
  3. Zalejeme zeleninovým vývarom, ktorým postupne podlievame počas varenia ryžu, až kým nebude úplne mäkká.
  4. Na rozohriatej panvici podusíme špenát. Následne ho rozmixujeme aj spolu s rozmrazeným čerstvým hráškom.
  5. Keď je už ryža uvarená, primiešame špenátovo-hráškovú zmes a ešte chvíľu povaríme.
  6. Nakoniec primiešame smotanu a maslo. Premiešame, kým sa maslo nerozpustí. (Rizoto by malo byť krémovejšie)
  7. Hotové rizoto ozdobíme napr. špargľovými alebo inými výhonkami.
Tagliatelle so špargľou a prosciuttom Tagliatelle so špargľou a prosciuttom

Tagliatelle so špargľou a prosciuttom

Suroviny

200 g tagliatelle – uvariť al dente
250 g ešte neočistenej špargle (potom ju očistiť a nakrájať na tenšie a menšie kúsky)
2 PL masla Laktofree
80 g sušenej šunky (napr. prosciutto)
1 veľký strúčik cesnaku
70 g cherry paradajky
cottage cheese 180 g balenie Laktofree
Soľ/čierne korenie

Postup receptu

  1. Vo vriacej, osolenej vode si uvaríme cestoviny.
  2. V inom hrnci si vo vriacej vode uvaríme špargľu. Špargľu stačí variť iba chvíľu, cca 5 minút. Taktiež potom vodu zlejeme a špargľu prepláchneme studenou vodou.
  3. Na panvici speníme maslo a pridáme natrhané kúsky prosciutta. Orestujeme cca 5 minút.
  4. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak. Po chvíli pridáme uvarenú špargľu a 3 minuty restujeme.
  5. Pridáme prekrojené cherry paradajky a zeleninu premiešame s uvarenými cestovinami. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  6. Cottage cheese môžeme primiešať k cestovinám alebo ho len pridáme na pripravenú porciu jedla.
Šošovicový šalát s cottage syrom Šošovicový šalát s cottage syrom

Šošovicový šalát s cottage syrom

Suroviny

1 PL masla Laktofree
1 menšia cuketa
1 celá červená cibuľka
230 g uvarenej šošovice (alebo z konzervy, môžeme použiť aj čiernu beluga alebo červenú)
Soľ
Mleté čierne korenie
1 PL jablčný ocot
3 PL olivový olej
1 PL medu
180 g balenie cottage cheese Laktofree
Koriander na ozdobu

Postup receptu

  1. Na masle si speníme nadrobno nakrájanú červenú cibuľku. Restujeme 5 – 8 minút.
  2. Potom pridáme cukinu nakrájanú na malé kúsky a ďalej restujeme.
  3. Nakoniec primiešame uvarenú šošovicu. Necháme vychladnúť, potom osolíme, okoreníme a môžeme rovno pridať syr cottage.
  4. Ak máme chuť, môžeme šalát zmiešať s medovou zálievkou. Tú pripravíme zmiešaním octu, oleja, medu, soľ a čierne korenie.
  5. Hotový šalát ozdobíme koriandrom. Môžeme podávať samostatne, ako prílohu k mäsu alebo ako bruschettu.
Tvarohový ovsený koláč s rebarborou a jahodami Tvarohový ovsený koláč s rebarborou a jahodami

Tvarohový ovsený koláč s rebarborou a jahodami

Suroviny

300 g očistenej a nakrájanej rebarbory
200 g očistených a nakrájaných jahôd
100 g trstinového cukru
200 g hladkej pšeničnej (alebo špaldovej múky)
160 g ovsených vločiek
120 g trstinového cukru
štipka soli
½ ČL prášku do pečiva
215 g masla Laktofree
300 g tvarohu Laktofree
60 g trstinového cukru
1 ČL vanilkový extrakt
2 celé menšie vajíčka

Postup receptu

  1. Zmiešame nakrájané jahody, rebarboru a cukor, pridáme trochu vody a varíme za občasného miešania na miernom ohni asi 20-25 minút. Potom prebytočnú vodu zlejeme a necháme vychladnúť.
  2. Na cesto zmiešame múku, vločky, cukor, soľ, prášok do pečiva, a na kúsky nakrájané maslo. Vypracujeme cesto, nevadí ak je aj trochu drobivé. ¾ cesta natlačíme na dno 24 cm formy na pečenie (ktorú sme predtým vytreli maslom a vysypali múkou).
  3. Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkový extraktom, vajíčkami. (ak by bola zmes redšia, môžeme pridať ešte 1 ČL kukuričného škrobu). Tvarohovú zmes dáme na cesto a navrch naukladáme lyžičkou rebarboru s jahodami. Navrch nadrobíme zvyšné cesto.
  4. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 30-40 minút (závisí od vašej rúry). Hotový koláčik necháme úplne vychladnúť, až potom krájame.