Veľkonočná smotanová torta

Veľkonočná smotanová torta

20 min

8-10 porcií

60 min

Zdieľať

Ingrediencie

Korpus: 

  • ½ hrnčeka trstinového cukru 
  • 4 vajíčka ¾ hrnčeka oleja 
  • 2 hrnčeky polohrubej múky 
  • 1 lyžička sódy bikarbóny 
  • 2 lyžičky prášok do pečiva 
  • 1 lyžička pomletého zázvoru 5 veľkých mrkiev 
  • ½ hrnčeka nasekaných pekanových orechov 
  • plátky mandľových orechov 
  • štipka soli

Krém: 

  • 2 Rajo smotany na šľahanie 33% 
  • 1 termizovaný syr napr. Philadelphia 
  • 1 vanilkový cukor 
  • 30g práškového cukru 
  • 1 lyžica pomarančovej šťavy kôra z pomaranča


Postup

Zmiešame cukor s vajíčkami, pridáme olej. Pridáme múku a všetky sypké suroviny. Nakoniec primiešame nastrúhanú mrkvu a orechy. 


Pečieme vo vymastenej tortovej forme pri 180°C približne 60 minút.


Krém si pripravíme vyšľahaním smotany Rajo, pridáme Philadelphia syr, jemne primiešame cukor, šťavu a kôru.


Vychladnutú tortu prerežeme a natrieme polovicou krému v strede a navrchu. Ozdobíme čokoládovými vajíčkami.