Vegánska Red velvet torta

Vegánska Red velvet torta

45 min

16 porcií

60 min

Zdieľať

Ingrediencie

Cesto:

  • 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1 a 1/2 hrnčeka cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice jedlej sódy alebo prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 1 a 1/3 hrnčeka rastlinného mlieka
  • 2/3 hrnčeka oleja
  • 1/4 hrnčeka jablčného octu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • červené farbivo bez použitia karmínu

Krém:

  • 400 ml rastlinného mlieka
  • 20 g pudingového prášku
  • 300 g bielej čokolády
  • 750 g RAJO Vegan krému a la mascarpone
  • 300 g malín
  • ovocie na ozdobu

Postup

V jednej mise poriadne zmiešame všetky suché ingredience, v druhej všetky mokré.

Suché ingredience vmiešame do mokrých a vytvoríme cesto, ktoré vložíme do predom vymazanej a vysypanej formy. Pečieme na 180℃ približne 50 minút. Korpus je hotový vtedy, keď doňho pichneme špajdľu a cesto sa na ňu nenalepí. Pokiaľ sa cesto lepí, dajme tomu ešte 5 - 10 minút.

Hotový korpus vyberieme a necháme vychladnúť.

Krém si pripravíme tak, že do hrnca dáme rastlinné mlieko, cukor, pudingový prášok a uvaríme puding.

Do horúceho pudingu nalámeme bielu čokoládu, necháme rozpustiť a vychladnúť.

V mise vyšľaháme mascarpone s vychladnutým pudingom a ideme plniť tortu.

Korpus prekrojíme na tri rovnomerné časti a plníme pripraveným krémom, na každú vrstvu dáme maliny podľa chuti.

Odložíme si krém aj na vrchnú časť a tortu ľubovoľne ozdobíme ovocím a jedlými kvetmi.