
Vegánska Red velvet torta
45 min
16 porcií
60 min
Ingrediencie
Cesto:
- 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1 a 1/2 hrnčeka cukru
- 2 lyžice kakaa
- 2 lyžice jedlej sódy alebo prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- 1 a 1/3 hrnčeka rastlinného mlieka
- 2/3 hrnčeka oleja
- 1/4 hrnčeka jablčného octu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- červené farbivo bez použitia karmínu
Krém:
- 400 ml rastlinného mlieka
- 20 g pudingového prášku
- 300 g bielej čokolády
- 750 g RAJO Vegan krému a la mascarpone
- 300 g malín
- ovocie na ozdobu
Postup
V jednej mise poriadne zmiešame všetky suché ingredience, v druhej všetky mokré.
Suché ingredience vmiešame do mokrých a vytvoríme cesto, ktoré vložíme do predom vymazanej a vysypanej formy. Pečieme na 180℃ približne 50 minút. Korpus je hotový vtedy, keď doňho pichneme špajdľu a cesto sa na ňu nenalepí. Pokiaľ sa cesto lepí, dajme tomu ešte 5 - 10 minút.
Hotový korpus vyberieme a necháme vychladnúť.
Krém si pripravíme tak, že do hrnca dáme rastlinné mlieko, cukor, pudingový prášok a uvaríme puding.
Do horúceho pudingu nalámeme bielu čokoládu, necháme rozpustiť a vychladnúť.
V mise vyšľaháme mascarpone s vychladnutým pudingom a ideme plniť tortu.
Korpus prekrojíme na tri rovnomerné časti a plníme pripraveným krémom, na každú vrstvu dáme maliny podľa chuti.
Odložíme si krém aj na vrchnú časť a tortu ľubovoľne ozdobíme ovocím a jedlými kvetmi.