Špenátová roláda
30 min
4 – 8 porcie
15 min
Ingrediencie
400 g mrazeného špenátu
2 vajcia
3 PL polohrubej múky
2 PL oleja
2 ČL prášku do pečiva
4 strúčiky cesnaku
soľ
Plnka:
180 g Rajo Cottage Cheese
50 g taveného syr
50 g eidamu (strúhaný)
3 PL sterilizovanej kapie
1 jarná cibuľka
2 strúčiky cesnaku
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny.
- Špenát necháme rozmraziť a zlejeme z neho vodu. Primiešame žĺtky, prelisovaný cesnak a ochutíme soľou. K špenátu pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Zľahka premiešame.
- Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C približne 12-15 minút.
- Kým sa cesto pečie, pripravíme plnku. Cibuľku a kapiu nakrájame a spolu s prelisovaným cesnakom zmiešame s ostatnými surovinami.
- Z upečeného cesta ešte za horúca stiahneme papier na pečenie a necháme vychladnúť. Potom cesto natrieme plnkou, zrolujeme a roládu necháme v chlade stuhnúť.