Špenátová roláda

Špenátová roláda

30 min

4 – 8 porcie

15 min

Zdieľať

Ingrediencie

400 g mrazeného špenátu
2 vajcia
3 PL polohrubej múky
2 PL oleja
2 ČL prášku do pečiva
4 strúčiky cesnaku
soľ

Plnka:
180 g Rajo Cottage Cheese
50 g taveného syr
50 g eidamu (strúhaný)
3 PL sterilizovanej kapie
1 jarná cibuľka
2 strúčiky cesnaku


Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Špenát necháme rozmraziť a zlejeme z neho vodu. Primiešame žĺtky, prelisovaný cesnak a ochutíme soľou. K špenátu pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Zľahka premiešame.
  3. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C približne 12-15 minút.
  4. Kým sa cesto pečie, pripravíme plnku. Cibuľku a kapiu nakrájame a spolu s prelisovaným cesnakom zmiešame s ostatnými surovinami.
  5. Z upečeného cesta ešte za horúca stiahneme papier na pečenie a necháme vychladnúť. Potom cesto natrieme plnkou, zrolujeme a roládu necháme v chlade stuhnúť.