Recepty

Tvarohový pohár
Suroviny
300 g Rajo tvaroh jemný hrudkovitý,
1ks 145 g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
1 - 2 PL cukru,
2 PL hrozienok namočených v rume,
trocha posekaných vlašských orechov,
čerstvé alebo kompótované ovocie podľa chuti,
okrúhle piškóty,
smotana na šľahanie RAJO.
Postup receptu
- Do sklenených vysokých pohárov navrstvíme ovocie a okrúhle piškóty.
- Pridáme krém, vymiešaný z uvedených surovín a povrch ozdobíme šľahačkou a ovocím.

Štrúdľa Babka
Suroviny
300 g polohrubej múky,
štipka soli,
100 g masla Rajo,
1 až 2 žĺtky,
1ks 145g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
ľubovoľná plnka,
1 - 2 bielky na potretie.
Postup receptu
- Zo všetkých surovín vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti. Dáme ich do mikroténového vrecka a vložíme na jednu hodinu do chladničky.
- Po vybratí každý bochník vyvaľkáme na obdĺžník a cesto potrieme rozpusteným maslom. Naň môžeme navrstviť pomleté orechy, nasypať vanilkový cukor, škoricou a nastrúhať jablká.
- Takto pripravenú štrúdľu potrieme rozšľahanými bielkami a upečieme do ružova. Keď vychladne, posypeme ju práškovým cukrom zmiešaným s vanilínovým.

Ovocná bublanina
Suroviny
1ks 330g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
2 jogurtové tégliky polohrubej múky,
1 tíglik cukru,
2 vajcia,
1 balíček kypriaceho prášku.
Ľubovoľné ovocie čerstvé alebo kompótované,
tuk na vymastenie plechu.
Drobce:
100 g hladkej múky,
100 g rastlinného masla,
100 g cukru.
Postup receptu
- Z uvedených surovín dôkladne vymiešame cesto, vylejeme na vymastený plech a posypeme ovocím, ktoré sme predtým obalili v múke (aby nekleslo na dno).
- Ak použíjeme kompótované, musíme ho nechať dobre odkvapkať. V miske dobre rozmiešame suroviny na drobce, poypeme povrch bublaniny a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Mliečne rožky
Suroviny
400 g hladkej múky,
250 g maslo Rajo,
2 dl Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
trocha prášku do pečiva,
orechy na plnenie,
mak,
lekvár.
Postup receptu
- Všetky suroviny zmiešame a cesto necháme cez noc v chladničke.
- Potom ho rozvaľkáme na štyri rovnaké kusy a rozdelíme na osem trojuholníkov, na ktoré dáme ľubovoľnú plnku a upečieme dozlatista. Z jednej dávky je 32 rožkov.

Krémové rezy DIA
Suroviny
4 vajcia,
60 g polohrubej múky,
60 g solamylu,
80 g ovocného cukru,
1/2 balíčka kypriaceho prášku.
Krém:
1ks 500g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
šťava z 1/2 citróna,
50 g ovocného cukru,
2,5 dl smotany na šľahanie Rajo,
2 lyžice želatíny,
500 g ovocia.
Postup receptu
- Z prísad upečieme klasické piškótové cesto. Jogurt zmiešame s ovocným cukrom, citrónovou šťavou a rozpustenou želatínou a do krému pridáme vyšľahanú smotanu.
- Vylejeme na upečený korpus obložený ovocím a necháme na určitý čas stuhnúť v chladničke.

Jogurtový závin
Suroviny
500 g polohrubej múky,
250 g maslo Rajo,
2 dl Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
štipka soli,
ovocie na naplnenie,
hrozienka,
škoricový cukor,
strúhanka alebo rozdrvené piškóty.
Postup receptu
- Múku so soľou preosejeme. Pridáme tuk, jogurt a vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme, rozložíme naň ovocie, posypeme strúhankou, škoricovým cukrom a hrozienkami.
- Zvinieme, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme na vymastenom plechu. Z tohto množstva môžeme urobiť 2 záviny.

Jogurtový rôsol s jablkami
Suroviny
1 ks 330 g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
3 jablká,
50 g cukru,
šťava z pol citróna,
1 lyžička mletej škorice,
25 g želatíny,
1 pomaranč na ozdobenie,
1,2 dl šľahačkovej smotany Rajo,
1 lyžička práškového cukru,
trocha masla Rajo na vymastenie formičiek.
Postup receptu
- Jogurt pomiešane s nastrúhanými jablkami, cukrom a škoricou.
- Želatínu rozpustíme v malom množstve vlažnej vody, asi po 10 minútach ju dobre premiešame a vpravíme do jogurtovej zmesi.
- Pudingové formičky vymastíme maslom, nalejeme do nich pripravenú hmotu a necháme stuhnúť v chladničke.
- Rôsol vyklopíme, ozdobíme kolieskami pomaranča a kopčekom šľahačky.

Jogurtové rezy
Suroviny
1 ks 330 g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
2 tégliky kryštálového cukru,
3 tégliky hrubej múky,
4 vajcia,
1 kypriaci prášok,
1 balíček vanilínového cukru,
1 balíček škoricového cukru,
čerstvé alebo kompótové ovocie,
tuk a múka na plech.
Postup receptu
- Cukor a vajcia vyšľaháme, pridáme jogurt, vanilínový cukor, múku s kypriacim práškom a vymiešame. Zmes vylejeme na vymastený plech posypaný múkou, poukladáme ovocie a dáme piecť.
- Pred dopečením rovnomerne posypeme škoricovým cukrom a na chvíľu ešte vložíme do rúry.

Jahodové rezy
Suroviny
5 vajec,
5 lyžíc práškového cukru,
5 lyžíc polohrubej múky,
1 balíček kypriaceho prášku,
jahodový džem,
jahody,
tuk a múka na plech.
Krém 1:
1 balíček jahodového pudingu,
5 dl mlieka Rajo,
3 lyžice cukru,
20 g Rajo ľahšie roztierateľné,
10 g práškovej želatíny.
Krém 2:
2,5 dl kyslej smotany,
1 ks 330 g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie
2 balíčky vanilínového cukru,
10 g práškovej želatíny.
Postup receptu
- Žĺtky s cukrom vymiešame na penu, pridáme múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto upečieme na vymastenom plechu vysypanom múkou, vychladnuté natrieme džemom a nahusto obložíme jahodami.
- Z mlieka, cukru a prášku uvaríme puding, do horúceho vmiešame tuk a napučanú rozpustenú želatínu a teplý krém vylejeme na jahody.
- Smotanu a jogurty vyšľaháme s vanilínovým cukrom a pripravenou želatínou. Zmesou oblejeme celý koláč, dáme stuhnúť do chladu a ľubovoľne ozdobíme.

Jablkový závin
Suroviny
300 g hladkej múky špeciál,
1ks 145g Rajo nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
80 g masla Rajo,
štipka soli,
olúpané nastrúhané jablká,
100 g masla Rajo,
škoricový cukor podľa chuti.
Postup receptu
- Zo surovín vypracujeme na doske cesto a rozdelíme ho na tri časti. Osobitne necháme v hrnčeku rozpustiť rastlinné maslo.
- Každý diel cesta rozvaľkáme, potrieme roztopeným tukom, obložíme strúhaným jablkami, posypeme škoricovým cukrom, zvinieme a preložíme na plech.
- Ešte ich dobre pomastíme a pečieme ako každý závin. Po upečení povrch pocukrujeme.

Jablkový sen
Suroviny
150 g jabĺk,
1ks 145g Rajo nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
60 g syra Cottage cheese Rajo,
1 lyžica plátkov mandlí opečených nasucho,
citrónová šťava,
škorica,
cukor.
Postup receptu
- Jogurt vymiešame so syrom, pridáme citrónovú šťavu, cukor, škoricu a vyšľaháme na krém.
- Porcie posypeme postrúhaným jablkom a ozdobíme plátkami mandlí. Servírujeme studené.

Chlieb "Müsli"
Suroviny
400 g hrubej múky,
1/2 balíčka droždia,
1 lyžička medu,
200 g müsli,
1 lyžička soli,
20 g rastlinného tuku,
8 lyžíc kyslomliečneho nápoja Rajo Probia Nature drink vašej obľúbenej príchute,
tuk na vymastenie formy.
Postup receptu
- Všetky prísady vložíme do misy a spracujeme na vláčne cesto.
- Preložíme ho do vymastenej formy a necháme asi 45 minút kysnúť pri teplote 50 stupňov.
- Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút.