Moravský koláč

Moravský koláč

45 min

8-9 porcií

15 min

Zdieľať

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • 100 g masla (zmäknutého)
  • nastrúhaná kôra z 1 citrónu
  • 5 g soli
  • 2 ks žĺtok
  • 20 g vanilkového cukru
  • 80 g krupicového cukru
  • 175 ml polotučného mlieka
  • 42 g droždia
  • 1 balenie RAJO ochuteného tvarohu slivka-škorica


Postup

Z mlieka, droždia a lyžičky cukru urobíme kvások. Pridáme do múky, premiešame. Pridáme soľ, zmäknuté maslo, vanilkový cukor, kôru z citróna, vymiešame, necháme 30 minút kysnúť. 


Z nahrubo rozvaľkaného cesta vykrojíme kruhy. Do jamky v strede kruhov dáme lyžičku ochuteného tvarohu slivka-škorica premiešaného so žĺtkom. Koláče potrieme vajíčkom zmiešeným s lyžicou mlieka, posypeme mrveničkou (múka, maslo, cukor). 


Pečieme približne 15 minút pri 200 stupňoch.