Extra krémové višňové tiramisu

Extra krémové višňové tiramisu

30 min

6-8 porcií

Zdieľať

Ingrediencie

• 540 g Extra krémovej kyslej smotany 20% (3 tégliky)

• cca 30g vanilkového cukru

• kôra z jedného citróna (voliteľné)

• 2-3 balíky dlhých piškót

• 300 g mrazených višní

• 150 – 200ml dobrej kávy

• amaretto podľa chuti cca 4cl

• kakao na posypanie



Postup

Višne necháme rozmraziť a cez sitko odkvapkáme. Vychladnutú kávu zmiešame s amarettom a začneme namáčať piškóty iba cukrovou stranou cca 6 sekúnd (aby neboli úplne nasiaknuté) a ukladáme na spodok menšej tortovej formy aby sme mali jednu celú vrstvu, na ktorú poukladáme roztopené višne. 

Smotanu dobre vymiešame s vanilkovým cukrom, prípade nastrúhame citrónovú kôru a pokryjeme ňou pripravený „korpus“. Proces zopakujeme ešte raz. Takto necháme dezert vytuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc.

Pred podávaním posypeme kakaom.