Extra krémové višňové tiramisu
30 min
6-8 porcií
Ingrediencie
• 540 g Extra krémovej kyslej smotany 20% (3 tégliky)
• cca 30g vanilkového cukru
• kôra z jedného citróna (voliteľné)
• 2-3 balíky dlhých piškót
• 300 g mrazených višní
• 150 – 200ml dobrej kávy
• amaretto podľa chuti cca 4cl
• kakao na posypanie
Postup
Višne necháme rozmraziť a cez sitko odkvapkáme. Vychladnutú kávu zmiešame s amarettom a začneme namáčať piškóty iba cukrovou stranou cca 6 sekúnd (aby neboli úplne nasiaknuté) a ukladáme na spodok menšej tortovej formy aby sme mali jednu celú vrstvu, na ktorú poukladáme roztopené višne.
Smotanu dobre vymiešame s vanilkovým cukrom, prípade nastrúhame citrónovú kôru a pokryjeme ňou pripravený „korpus“. Proces zopakujeme ešte raz. Takto necháme dezert vytuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc.
Pred podávaním posypeme kakaom.