Recepty

Vanilková mliečna ryža s restovanými jahodami a malinami Vanilková mliečna ryža s restovanými jahodami a malinami

Vanilková mliečna ryža s restovanými jahodami a malinami

Suroviny

120 g ryže
6 dl mlieka Laktofree
1 PL trstinového cukru
1 dl smotany na šľahanie Laktofree
1 ČL vanilkový extrakt
200 g nadrobno nakrájaných jahôd
100 g malín
1 PL trstinový cukor
1 ČL kukuričného škrobu

*menu robené približne pre tri až štyri osoby, avšak skôr menšie porcie, takže pri príprave treba prispôsobiť množstvá surovín😊

Postup receptu

  1. Najprv si uvaríme ryžu s mliekom. Varíme na miernom ohni, pravidelne premiešame až kým ryža úplne nezmäkne a nevytvorí sa nám ryžová kaša (max 25 – 30 minút).
  2. Ku koncu varenia pridáme cukor, vanilkový extrakt aj 1 dl smotany a premiešame, ešte chvíľu povaríme.  Necháme mierne vychladnúť.
  3. Nakrájané jahody aj s celými malinami dáme na panvicu. Zalejeme lyžicou vody, lyžicou cukru a povaríme asi 10 minút na miernom ohni, kým ovocie nezačne mať džemovú konzistenciu. Jahody môžeme aj viackrát popučiť. Na záver pridáme škrob a ešte chvíľu povaríme.
  4. Mliečnu ryžu rozdelíme do mištičiek alebo pohárikov  a navrstvíme jahodovo-malinový džem.
  5. Ozdobíme čerstvými jahodami.