Recepty

Tvarohový nákyp na slano Tvarohový nákyp na slano

Tvarohový nákyp na slano

Suroviny

250 g kyslej smotany Rajo
2 PL detskej krupice
50 g oravskej slaniny
4 jarné cibuľky
3 celé vajcia
1 lyžička soli
Bylinky (napr.petržlenová vňať, oregano a pod.)
Korenie na dochutenie
Maslo Rajo na potretie zapekacej misy

Postup receptu

  1. Na oleji si zľahka opražíme nakrájanú jarnú cibuľku a na kocky nakrájanú slaninu. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Do väčšej misy dáme smotanu a tvaroh, pridáme žĺtky, soľ, bylinky, korenie a krupicu a všetko spolu varechou premiešame.
  3. Bielky osobitne vyšľaháme so štipkou soli a potom ich primiešame gumenou varechou do zmesi.
  4. Zapekacú misu potrieme maslom, nalejeme do nej tvarohovú zmes a na povrch nanesieme vychladnutú opraženú slaninu s cibuľkou. Zľahka premiešame.
  5. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi pol hodinu.
  6. Podávame ešte teplý.