Recepty

Tekvicový bulgur Tekvicový bulgur

Tekvicový bulgur

Suroviny

  • 1 tekvica hokkaido
  • 80 g slaninky
  • 2 PL olivový olej
  • 100 g bulguru
  • 1 cibuľka
  • 3 hlavičky bedlí alebo iné hríby
  •  1 celá brokolica
  • 180 g balenie cottage cheese Laktofree
  • 1 ČL sezam
  • Soľ a čierne korenie na ochutenie
  • Mleté mandle

Postup receptu

  1. Najprv si upečieme tekvicu hokkaido. Očistenú a nakrájanú na malé kocky a preliatu olivovým olejom pečieme na teplote 190 stupňov asi 15 minút.
  2. Medzitým si uvaríme v hrnci bulgur. Zalejeme ho v pomere 1 diel bulguru : 2,5 diel vody.
  3. V inom hrnci zase uvaríme brokolicu. Do vriacej vody vhodíme malé ružičky brokolice a varíme 5 minút.
  4. Na panvici opečieme slaninku nakrájanú na malé kocky.
  5. K slaninke pridáme nakrájanú cibuľku a chvíľu orestujeme. Pridáme bedle/hríby a ďalej restujeme.
  6. Nakoniec pridáme upečenú tekvicu a brokolicu.  Osolíme a okoreníme.
  7. Primiešame uvarený bulgur, sezam a ešte chvíľu varíme.
  8. Do hotového jedla zľahka primiešame cottage cheese. Ozdobíme mandľovými lupienkami.