Recepty

Tagliatelle so špargľou a prosciuttom Tagliatelle so špargľou a prosciuttom

Tagliatelle so špargľou a prosciuttom

Suroviny

200 g tagliatelle – uvariť al dente
250 g ešte neočistenej špargle (potom ju očistiť a nakrájať na tenšie a menšie kúsky)
2 PL masla Laktofree
80 g sušenej šunky (napr. prosciutto)
1 veľký strúčik cesnaku
70 g cherry paradajky
cottage cheese 180 g balenie Laktofree
Soľ/čierne korenie

Postup receptu

  1. Vo vriacej, osolenej vode si uvaríme cestoviny.
  2. V inom hrnci si vo vriacej vode uvaríme špargľu. Špargľu stačí variť iba chvíľu, cca 5 minút. Taktiež potom vodu zlejeme a špargľu prepláchneme studenou vodou.
  3. Na panvici speníme maslo a pridáme natrhané kúsky prosciutta. Orestujeme cca 5 minút.
  4. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak. Po chvíli pridáme uvarenú špargľu a 3 minuty restujeme.
  5. Pridáme prekrojené cherry paradajky a zeleninu premiešame s uvarenými cestovinami. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  6. Cottage cheese môžeme primiešať k cestovinám alebo ho len pridáme na pripravenú porciu jedla.