Recepty

Špenátová roláda Špenátová roláda

Špenátová roláda

Suroviny

400 g - špenát mrazený
2 ks - vajcia
3 PL - múka polohrubá
2 PL - olej
2 ČL - prášok do pečiva
4 strúčiky - cesnak
Soľ

Plnka:
180 g - Rajo Cottage Cheese
50 g - syr tavený
50 g - eidam (strúhaný)
3 PL - kapia sterilizovaná
1 ks - cibuľka jarná
2 strúčiky - cesnak

Postup receptu

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Špenát necháme rozmraziť a zlejeme z neho vodu. Primiešame žĺtky, prelisovaný cesnak a ochutíme soľou. K špenátu pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Zľahka premiešame.
  3. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C približne 12-15 minút.
  4. Kým sa cesto pečie, pripravíme plnku. Cibuľku a kapiu nakrájame a spolu s prelisovaným cesnakom zmiešame s ostatnými surovinami.
  5. Z upečeného cesta ešte za horúca stiahneme papier na pečenie a necháme vychladnúť. Potom cesto natrieme plnkou, zrolujeme a roládu necháme v chlade stuhnúť.