Recepty

Pšenová kaša s banánom Pšenová kaša s banánom

Pšenová kaša s banánom

Suroviny

150 g pšena
1 fľaška Mliečne Dobrô Slaný karamel
1 PL medu
2 banány
2 PL masla
Ovocie, mandle, čokoláda na dozdobenie
javorový sirup

Postup receptu

  1.  Pšeno pred varením prepláchneme vriacou vodou, aby sme sa zbavili horkosti.
  2. Pšeno vložíme do hrnca a zalejeme polovicou ochuteného mlieka. Varíme za stáleho miešania a postupne prilievame zvyšok mlieka. Ak nám nestačí sladkosť ochuteného mlieka, dosladíme trstinovým cukrom. 
  3. Pšenovú kašu varíme, pokiaľ nie je pšeno mäkké.
  4. Na panvici si necháme roztopiť a jemne zhnednúť maslo, pridáme 1 PL medu a pozdĺžne prerezaný banán. Opečieme z oboch strán.
  5. Pšenovú kašu dozdobíme banánom, ovocím, strúhanou čokoládou a mandlami. Podávame preliate javorovým sirupom.