Recepty

Perníkoví Rudolfovia
Suroviny
125 g Rajo tradičného masla
100 g hnedého kryštálového cukru
160 g cukrového sirupu
340 g hladkej múky
2 čajové lyžice perníkového korenia
½ čajovej lyžičky jedlej sódy
cca 40 ks červených cukrárskych perličiek
bielu a hnedú hmotu na dekoráciu
Postup receptu
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Do misky vložíme zmäknuté maslo a cukor a ručným mixérom vymiešame do peny. Primiešame cukrový sirup.
- Zmiešame suché zložky: múku, perníkové korenie a jedlú sódu a pomaly zapracujeme do maslovej zmesi.
- Hnetieme rukami, kým nevznikne hladké cesto. Cesto zakryjeme a necháme 30 minút odpočívať v chladničke.
- Oddýchnuté cesto vyvaľkáme medzi dvomi hárkami papiera na pečenie ma cca 5 mm plát.
- Plech vystelieme papierom na pečenie. Formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré postupne kladieme na plech.
- Dáme piecť na 8-10 minút. Hotový perník necháme úplne vychladnúť.
- Vychladené perníky ozdobíme cukrovou dekoračnou polevou. Polevu necháme vyschnúť.