Recepty

Gaštanový tvarohový koláč Gaštanový tvarohový koláč

Gaštanový tvarohový koláč

Suroviny

100 g špaldovej hladkej múky
80 g ovsené vločky rozmixované najemno
2 PL krupicový cukor
65 g rozpusteného kokosového oleja
2-3 PL Laktofree mlieka RAJO
700g Laktofree tvarohu RAJO
1 dl Laktofree smotany na šľahanie RAJO
250 g gaštanové pyré (sladené)
2 PL krupicový cukor
3 celé vajcia
1 PL kakaa
Upečené gaštany, kakao, kúsky bezlaktózovej čokolády na ozdobu

Postup receptu

  1. Pripravíme si formu na pečenie 22 cm, vystelieme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 170 stupňov.
  2. Korpus si pripravíme zmiešaním špaldovej múky, vločiek, cukru, kokosového oleja a pridávame trochu mlieka, kým nám nevznikne pevné cesto. Cesto natlačíme na dno tortovej formy, môžeme aj boky formy.
  3. Hrudkový tvaroh môžeme rozmixovať. Pridáme nakrájané gaštanové pyré, cukor a spolu prešľaháme.
  4. Zašľaháme postupne po jednom vajíčka, kakao a nakoniec pridáme smotanu.
  5. Hmotu nalejeme na korpus a vložíme do rúry. Pečieme približne hodinu. Koláčik je hotový, keď sa začnú sfarbovať okraje dozlatista a v strede sa ešte môže trochu triasť. Necháme ho vychladnúť v rúre a potom vložíme ešte stuhnúť do chladničky.
  6. Hotový koláčik môžeme ozdobiť kakaom, gaštanmi, čokoládou alebo preliať čokoládovou polevou (bezlaktózovou).