Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie     Panna Cotta  

Ochutené tvarohy

Rajo ochutené tvarohy vám uľahčia pečenie. Sú vynikajúce ako hotová plnka na prípravu rôznych tvarohových koláčov a dezertov. Dodajú vašim koláčom správnu harmóniu chutí a zároveň šetria čas potrebný k príprave samotnej plnky. Majte najobľúbenejše príchute dezertov hneď po ruke.

Ochutený tvaroh hrozienka-vanilka Ochutený tvaroh hrozienka-vanilka
Ochutený tvaroh hrozienka-vanilka

Ochutený tvaroh hrozienka-vanilka

Zloženie

tvaroh jemný hrudkovitý 80 %, ochucujúca zložka 20 % (cukor, hrozienka 12 %, glukózo-fruktózový sirup, zahusťovadlo: modifikovaný škrob, pektín; výťažok z vanilkových strukov 0,1 %, arómy, farbivo: luteín; regulátor kyslosti: kyselina citrónová, citran sodný)

Logistické údaje
Produktové číslo: 10940
Objem/hmotnosť: 250 g
Obsah tuku: 1,5 g
Počet ks v kartóne: 9
Počet ks na palete: 1080
EAN: 8585002503541

 

 Ochutený tvaroh citrónový koláč Ochutený tvaroh citrónový koláč
 Ochutený tvaroh citrónový koláč

Ochutený tvaroh citrónový koláč

Zloženie

tvaroh jemný hrudkovitý 80 %, ochucujúca zložka 20 % (cukor, glukózo-fruktózový sirup, kúsky sušienky 8 % (pšeničná múka, trehalóza, maslo, vaječný bielok, vanilka, jedlá soľ, kypriaca látka: hydrogénuhličitan sodný, uhličitany amónne), citrusová dužina 5%, zahusťovadlo: modifikovaný škrob, pektín; citrónový koncentrát 7 %, arómy, regulátor kyslosti: citran sodný, kyselina citrónová).

Logistické údaje
Produktové číslo: 11031
Objem/hmotnosť: 250 g
Obsah tuku: 1,8 g
Počet ks v kartóne: 9
Počet ks na palete: 1080
EAN: 8585002504463

 

Informácia pre spotrebiteľa

Výrobok obsahuje alergén pšenicu a výrobky z nej, maslo, vaječný bielok.

Ochutený tvaroh jablko-škorica Ochutený tvaroh jablko-škorica
Ochutený tvaroh jablko-škorica

Ochutený tvaroh jablko-škorica

Zloženie

tvaroh jemný hrudkovitý 80 %, ochucujúca zložka 20 % (cukor, jablko 30 % zahusťovadlo: modifikovaný škrob, pektín; kúsky sušienky (pšeničná múka, trehalóza, maslo, cukor(vanilín), jedlá soľ, kypriaca látka: hydrogénuhličitan sodný, uhličitany amónne), škorica 0,4 %, arómy, regulátor kyslosti: citran sodný, kyselina citrónová).

Logistické údaje 250g
Produktové číslo: 10942
Objem/hmotnosť: 250 g
Obsah tuku: 1,5 g
Počet ks v kartóne: 9
Počet ks na palete: 1080
EAN: 8585002503565

 

Informácia pre spotrebiteľa

Výrobok obsahuje alergén pšenicu a výrobky z nej a maslo (mlieko).

Rajo Ochutený tvaroh jablko-škorica

Ochutený tvaroh a zdravie

pozitívne účinky tvarohu

Tvaroh je ľahko stráviteľná, ale sýta potravina s vysokou výživovou hodnotou. Je vynikajúcim zdrojom bielkovín a vápnika, a preto je vhodný pre kvalitný vývoj kostí a zubov, ale aj ako prevencia proti vzniku osteoporózy. Obsahuje množstvo vitamínov (o.i. vitamíny radu B, A, C, D, E a K) riboflavín, tiamín, kyselinu listovú a množstvo minerálov, najmä draslík, meď, zinok, horčík, mangán, fluorid a selén. Obsahuje vysoké množstvo Omega 3 a 6 nenasýtených mastných kyselín. 

V praktickom balení a chutných príchutiach je kedykoľvek po ruke ako základ pre prípravu rôznych tvarohových dobrôt. Teraz vás neprekvapia ani nečakané návštevy.

 

Recepty s ochutenými tvarohmi Rajo

Čertove rožky Čertove rožky

Čertove rožky

Suroviny

Cesto:
1 kg polohrubej múky
3 dcl oleja
1/2 litra teplého mlieka RAJO
1 droždie
3 lyžice kryštálového cukru
štipka soli

Plnka:
1 ks RAJO ochutený tvaroh Hrozienka - vanilka
1 ks RAJO ochutený tvaroh Vlašský orech
1 ks RAJO ochutený tvaroh Jablko - škorica

Postup receptu

  1. Zo surovín na prípravu cesta zamiesime cesto. Nie je nutné, aby cesto stálo a kyslo. Zamiesené a vypracované cesto rozdelíme na 7 bochníkov. Každý bochník rozvaľkáme a rozkrojíme na 8 trojuholníkov.
  2. Trojuholníky naplníme ochutenou tvarohovou plnkou a stočíme do tvaru rožka. Vznikne nám 56 rožkov, ktoré postupne ukladáme na suchý plech. Rožky potrieme žĺtkom a pečieme v rúre 20 minút pri 180 stupňoch.
  3. Upečené rožky posypeme práškovým cukrom. Čertove rožky sú vynikajúce na raňajky ku káve či čaju, ale aj na desiatu do školy, či ako chutný a sýty olovrant. Prajeme dobrú chuť!
Zdravé raňajky Zdravé raňajky

Zdravé raňajky

Suroviny

4 PL ovsených vločiek,
2 ks jabĺk,
1 ks Rajo ochutený tvaroh jablko - škorica,
škorica, podľa chuti môže byť aj med.

Postup receptu

  1. Ovsené vločky zalejeme horúcou vodou (nesmú plávať). Necháme ich napučať (cca 5 min), zatiaľ ošúpeme jablká.
  2. K vločkám pridáme nahrubo postrúhané jablká a tvaroh. Posypeme ešte škoricou a môžeme pridať med.
  3. Všetko spolu riadne premiešame a môžeme raňajkovať! Chutí i detičkám.
Tvarohový koláč s hrozienkami Tvarohový koláč s hrozienkami

Tvarohový koláč s hrozienkami

Suroviny

250 g polohrubej múky,
2 ČL kypriaceho prášku,
4 vajcia,
180 g práškového cukru,
50 ml oleja,
100 ml Rajo mlieka alebo bezlaktózového mlieka

PLNKA: 
1 ks Rajo ochutený tvaroh hrozienka-vanilka alebo bezlaktózový tvaroh a sušené hrozienka
1 vajce,
100 g práškového cukru,
1 ČL kukuričného škrobu (maizena)

Postup receptu

  1. V miske vyšľaháme žĺtky so 150 g cukru do peny. Pridáme olej, mlieko, preosiatu múku s kypriacim práškom a premiešame. Do zmesi pridáme sneh z bielkov, ktorý sme vyšľahali so zvyšným cukrom.
  2. Pripravíme plnku: do tvarohu pridáme vajce, práškový cukor, kukuričný škrob a všetko dobre vymiešame.
  3. Rúru vyhrejeme na 175 °C. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Po celej ploche lyžičkou rovnomerne rozložíme kôpky plnky.
  4. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 25 minút.
Dvojfarebný tvarohový koláč

Dvojfarebný tvarohový koláč

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky múka polohrubá
1 hrnček cukor práškový
1 hrnček mlieko
1 prášok do pečiva
0,5 hrnčeka olej
2 lyžice kakaa alebo čokolady,
1
 vanilkový cukor,
2 vajcia

Plnka:
2 ks Rajo ochutený tvaroh vlašský orech
1 pohar mlieka,
2 vajcia,
podľa chuti rum.

Postup receptu

  1. Zmiešame všetky prísady určené na cesto a vylejeme ich na plech. 
  2. Plnku pripravíme jednoduchým zmiešaním všetkých surovín. 
  3. Vylejeme na už pripravené cesto. Dáme piecť na 170 °C na cca 50 min. Pri podávaní je možné ozdobiť šľahačkou, čokoládou. Fantázii sa medze nekladú.
Tvarohovo-jabĺčkový koláčik Tvarohovo-jabĺčkový koláčik

Tvarohovo-jabĺčkový koláčik

Suroviny

cesto:
250 g preosiata hladká múka,
125 g tradičné maslo Rajo,
100 g práškový cukor,
1 vajce,
štipka soli,
slivkový lekvár,
2 ks Rajo ochutený Rajo ochutený jablko - škorica,
2-3 jabĺčka,
trocha medu.

Postup receptu

  1. Cesto: Z hladkej múky, masla, cukru, vajca a štipky soli vypracujeme tuhé cesto, ktoré zabalíme do fólie a na hodinu dáme do chladničky. Potom cesto vygúľame a prenesieme na menší plech, natrieme tenšou vrstvou lekváru, na ktorý dáme Rajo ochutený tvaroh jablkovo-škoricový, kto má rád sladšie môže ešte do tvarohu vmiešať 1 vanilkový cukor. 
  2. Tvarohovú plnku uhladíme a na ňu šikmo poukladáme tenké plátky jabĺčok pričom ich mierne vtlačíme do tvarohu. Na záver celý koláč pofŕkame 2 pol. lyžicami medu.
Hrozienkovo-vanilkový koláč Hrozienkovo-vanilkový koláč

Hrozienkovo-vanilkový koláč

Suroviny

4 ks Rajo ochutený tvaroh hrozienka-vanilka, 
4 ks vajcia, 
kryštálový cukor,
250 g tradičného masla Rajo,
150 g maslo / tuk na vytretie formy na pečenie
detská krupica,
4 PL prášok do pečiva 
250 g ovocia (slivky, ringloty).

Postup receptu

  1. Maslo vymiešame s cukrom a 4 žĺtkami, pridáme tvaroh a detskú krupicu s práškom do pečiva. 
  2. Vymiešame do tuha sneh zo 4 bielkov a zľahka ho pridáme do tvarohovej zmesi. 
  3. Cesto vylejeme na vymastený plech, poukladáme naň vykôstkované ovocie (slivky, ringloty). Pečieme asi 40 minút vo vyhriatej rúre.
Švédsky tvarožník

Švédsky tvarožník

Suroviny

Sypké cesto:
2 hrnčeky polohrubej múky, 
1 hrnček kryštálového cukru, 
1 balíček prášku do pečiva. 

Riedka plnka: 
3 ks Rajo ochutený tvaroh hrozienka-vanilka, 
3 vajíčka, 
trochu vlažného mlieka.

Postup receptu

  1. Zmes na sypké cesto: Zmiešame múku, cukor a prášok do pečiva. 
  2. Zmes na riedku plnku: Premiešame tvaroh s vyšľahanými vajíčkami a mliekom tak, aby vznikla redšia plnka. Vrstvenie na plech vymastený a vysypaný múkou: prvá vrstva je polovica sypkej zmesi na cesto, druhá vrstva je všetka tvarohová plnka, tretia vrstva je zvyšok sypkej zmesi na cesto a štvrtá vrstva sú tenké plátky masla rovnomerne poukladané po celej ploche koláča.
  3. Na plech vysypeme polovicu sypkej zmesi a na ňu rovnomerne rozotrieme tvarohovú plnku. Všetko zasypeme druhou polovicou zmesi. 
  4. Celý povrch pokladieme plátkami masla tak, aby presiaklo celým koláčom. Ak sa vám práve nechce maslo krájať, tak ho roztopte a povrch polejte. Koláč je pripravený do rúry. 
  5. Keď je už takto koláč nachystaný, vložíme ho do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút pri teplote 180 °C, aby mal pekne upečenú kôrku.