Maslo     Mlieko Plus  

Mlieko

Mlieko je jednou z najzdravších potravín. Je zdrojom vápnika, minerálov, vitamínov, enzýmov a bielkovín dôležitých pre pohyb svalov, prenos signálov v nervovom systéme. Obsahuje vitamíny A, D, B12, B1 a selén, ktorý spomaľuje proces starnutia a prispieva k ochrane imunitného systému.

Bezlaktózové mlieko polotučné Bezlaktózové mlieko polotučné
Bezlaktózové mlieko polotučné

Bezlaktózové mlieko polotučné

Zloženie

mlieko, enzým laktáza

Logistické údaje
Produktové číslo: 11114
Objem/hmotnosť: 1 l
Obsah tuku v %: 1,5
Počet ks v kartóne: 12
Počet ks na palete: 780
EAN: 8585002501172
 
Informácia pre spotrebiteľa

 

Výrobok je vhodný pre spotrebiteľov so zníženou toleranciou na laktózu.

Lakto free mlieko je vyrobené pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Rozštiepením laktózy na jednoduchšie cukry vzniká typická sladkastá chuť bezlaktózového mlieka. Tepelným ošetrením (UHT)  môže produkt získať mierne karamelový farebný odtieň.

Množstvo laktózy najviac 0,01 % hmotnosti.

Mierne sladkastá chuť a karamelová farba neznamenajú zhoršenú kvalitu produktu.

UHT mlieko nízkotučné UHT mlieko nízkotučné
UHT mlieko nízkotučné

UHT mlieko nízkotučné

Trvanlivé nízkotučné mlieko, tuk najviac 0,5 %.

Logistické údaje
Produktové číslo: 11111
Objem/hmotnosť: 1 L
Obsah tuku v %: 0,5
Počet ks v kartóne: 12
Počet ks na palete: 780
EAN: 8585002510044
UHT mlieko polotučné UHT mlieko polotučné
UHT mlieko polotučné

UHT mlieko polotučné

Trvanlivé polotučné mlieko, tuk najmenej 1,5 %

Logistické údaje
Produktové číslo: 11112
Objem/hmotnosť: 1 L
Obsah tuku v %: 1,5
Počet ks v kartóne: 12
Počet ks na palete: 780
EAN: 8585002510006
UHT mlieko plnotučné UHT mlieko plnotučné
UHT mlieko plnotučné

UHT mlieko plnotučné

Trvanlivé plnotučné mlieko, tuk najmenej 3,5 %.

Logistické údaje
Produktové číslo: 11113
Objem/hmotnosť: 1 L
Obsah tuku v %: 3,5
Počet ks v kartóne: 12
Počet ks na palete: 780
EAN: 8585002510037
Bezlaktózové mlieko plnotučné Bezlaktózové mlieko plnotučné
Bezlaktózové mlieko plnotučné

Bezlaktózové mlieko plnotučné

Zloženie

mlieko, enzým laktáza

Logistické údaje
Produktové číslo: 11342
Objem/hmotnosť: 1 l
Obsah tuku: 3,5 g
Počet ks v kartóne: 12
Počet ks na palete: 780
EAN: 8585002507570

 

Informácia pre spotrebiteľa

 

Výrobok je vhodný pre spotrebiteľov so zníženou toleranciou na laktózu.

Lakto free mlieko je vyrobené pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Množstvo laktózy najviac 0,01 g na 100 ml.

Mierne sladkastá chuť a karamelová farba neznamenajú zhoršenú kvalitu produktu.

Mlieko plus polotučné Mlieko plus polotučné
Mlieko plus polotučné

Mlieko plus polotučné

Zloženie

 mlieko, vápnik, vitamín D.

Logistické údaje
Produktové číslo:  11123
Objem/hmotnosť: 1 L
Obsah tuku v %: 1,5
Počet ks v kartóne: 12
Počet ks na palete: 780
EAN:  8585002505262
Informácia pre spotrebiteľa

2 poháre (500 ml) Mlieka Plus poskytujú 100% denného referenčného príjmu vápnika a vitamínu D dospelého.

Mlieko plus plnotučné Mlieko plus plnotučné
Mlieko plus plnotučné

Mlieko plus plnotučné

Zloženie

 mlieko, vápnik, vitamín D.

Logistické údaje
Produktové číslo:  11124
Objem/hmotnosť: 1 L
Obsah tuku v %: 3,5
Počet ks v kartóne: 12
Počet ks na palete: 780
EAN: 8585002505286 
Informácia pre spotrebiteľa

2 poháre (500 ml) Mlieka Plus poskytujú 100% denného referenčného príjmu vápnika a vitamínu D dospelého.

Čerstvé mlieko polotučné Čerstvé mlieko polotučné
Čerstvé mlieko polotučné

Čerstvé mlieko polotučné

Vysokopasterizované polotučné mlieko, tuk najmenej 1,5 %.

 
Logistické údaje
Produktové číslo: 11416
Objem/hmotnosť: 1 L
Obsah tuku v %: 1,5
Počet ks v kartóne: 12
Počet ks na palete: 624
EAN: 8585002500144
Čerstvé mlieko polotučné 500ml Čerstvé mlieko polotučné 500ml
Čerstvé mlieko polotučné 500ml

Čerstvé mlieko polotučné 500ml

Vysokopasterizované polotučné mlieko, tuk najmenej 1,5 %.

Logistické údaje
Produktové číslo: 11417
Objem/hmotnosť: 500 ml
Obsah tuku v %: 1,5
Počet ks v kartóne: 12
Počet ks na palete: 1248
EAN: 8585002500168
Čerstvé mlieko plnotučné Čerstvé mlieko plnotučné
Čerstvé mlieko plnotučné

Čerstvé mlieko plnotučné

Vysokopasterizované plnotučné mlieko, tuk najmenej 3,5 %.

Logistické údaje
Produktové číslo: 11418
Objem/hmotnosť: 1 L
Obsah tuku v %: 3,5
Počet ks v kartóne: 12
Počet ks na palete: 624
EAN: 8585002502711
 Ochutené mlieko Vanilka Ochutené mlieko Vanilka
 Ochutené mlieko Vanilka

Ochutené mlieko Vanilka

Zloženie

mlieko 95 %, cukor, ochucujúca vanilková zložka 1,8 % (cukor, škrob, prírodná aróma, výťažok z vanilkových strukov 2,8 %, farbivo: karotény), vitamíny: A, E.

Logistické údaje
Produktové číslo: 11116
Objem/hmotnosť: 1 L
Obsah tuku v %: min. 1,3
Počet ks v kartóne: 12
Počet ks na palete: 782
EAN: 8585002510624
Ochutené mlieko Kakao Ochutené mlieko Kakao
Ochutené mlieko Kakao

Ochutené mlieko Kakao

Zloženie

mlieko 95 %, cukor, ochucujúca kakaová zložka 1,5 % (odtučnený kakaový prášok 69 %, cukor, stabilizátor: karagénan, prírodná aróma), vitamíny: A, E, D.

Logistické údaje
Produktové číslo: 11115
Objem/hmotnosť: 1 L
Obsah tuku v %: min. 1,3
Počet ks v kartóne: 12
Počet ks na palete: 782
EAN: 8585002510129
Barista mlieko Barista mlieko
Barista mlieko

Barista mlieko

Trvanlivé polotučné mlieko, tuk najmenej 3,5 %

Logistické údaje
Produktové číslo: 11176
Objem/hmotnosť: 1 l
Obsah tuku v %: 3,5
Počet ks v kartóne: 12
Počet ks na palete: 780
EAN: 8585002505477


rajo-badge-b-original     rajo-badge-a-original

UHT mlieko so zvýšeným obsahom bielkovín polotučné UHT mlieko so zvýšeným obsahom bielkovín polotučné
UHT mlieko so zvýšeným obsahom bielkovín polotučné

UHT mlieko so zvýšeným obsahom bielkovín polotučné

Zloženie

mlieko,mliečne bielkoviny

Logistické údaje
Produktové číslo: 11507
Objem/hmotnosť: 1 L
Obsah tuku v %: 1,5
Počet ks v kartóne: 12
Počet ks na palete: 780
EAN: 8585002512512

Informácia pre spotrebiteľa

Obsahproteínu 46 g v 1 balení.

Rajo UHT mlieko polotučné

Čerstvé mlieko a zdravie

pozitívne účinky Čerstvého mlieka

Mlieko je považované za jednu zo základných potravín. Obsahuje najhodnotnejšie živočíšne bielkoviny, ľahko stráviteľný tuk a celý rad dôležitých minerálnych látok, esenciálne aminokyseliny vitamíny A, B, B2, stopové prvky, ktoré sú nevyhnutné pre zdravý vývoj, funkciu nervovej sústavy a celkové zdravie človeka.

1 liter plnotučného mlieka pokrýva  66 % dennej spotreby bielkovín, a dokonca až 124 % fosforu, 30 % vitamínu A, 38 % vitamínu B, a až  129 % vitamínu B2 a 147 % dennej potreby vápnika. 

Rajo UHT mlieko nízkotučné

UHT mlieko a zdravie

pozitívne účinky UHT mlieka

Trvanlivé mlieko sa vyrába tepelným ošetrením surového kravského mlieka. Spôsob tepelného ošetrenia – ultra vysoký ohrev UHT (Ultra Heat Treatment) – pri ktorom sa mlieko ohrieva na teplotu 135° C počas 1 – 2 sekúnd, následne sa mlieko rýchlo schladí a plní sa v aseptickom prostredí do aseptických obalov. Tým sa eliminujú všetky prítomné mikroorganizmy a zabezpečí sa trvanlivosť mlieka.

Spotrebiteľ nemusí mlieko okamžite po nákupe skonzumovať, môže ho skladovať až do ukončenia doby trvanlivosti pri teplote 4 – 24° C.

Rajo ochutené mlieko

Ochutené mlieko a zdravie

pozitívne účinky Ochuteného mlieka

Mlieko je jednou z najzdravších potravín. Je zdrojom vápnika, minerálov, vitamínov, enzýmov a bielkovín dôležitých pre pohyb svalov, prenos signálov v nervovom systéme. Obsahuje vitamíny A, D, B12, B1 a selén, ktorý spomaľuje proces starnutia a prispieva k ochrane imunitného systému.

Vitamín A – prispieva k udržaniu dobrého zraku a k správnemu fungovaniu imunitného systému.

Vitamín E – je antioxidant, ktorý prispieva k ochrane buniek pred oxidačným poškodením.

Mlieko Barista  a lahodnosť

Špeciálne pre kaviarne a baristov

Mlieko špeciálne pre baristov v profesionálnom prémiovom designe. 3,5 % tuku zabezpečí plnú a lahodnú chuť. Obsahuje optimálny pomer bielkovín pre správnu krémovú textúru peny.

Mlieko Barista je nenahraditeľnou súčasťou každého správneho capuccina.

rajo-badge-b-original       rajo-badge-a-original

Rajo Barista mlieko

Recepty s mliekom Rajo

Ďatlovo-banánový koláčisko Ďatlovo-banánový koláčisko

Ďatlovo-banánový koláčisko

Suroviny

2 celé vajcia
1 celý zrelý banán
110 g zmäknutého masla RAJO
230 g rozmixovaných datlí (dá sa kúpiť v orient obchodoch aj hotová rozmixovaná hmota)
70 g mletých mandlí
35 g kakaa
0,5 dl mlieka RAJO



Tento recept pre Rajo pripravili:
Príbehy z kuchyne 

Postup receptu

  1. Najprv si vyšľaháme vajcia. Pridáme roztlačený zrelý banán a postupne aj maslo. Poriadne prešľaháme.
  2. Pridáme postupne datlovú hmotu a ďalej šľaháme.
  3. Pridáme trochu mlieka (0,5 dl).
  4. Nakoniec primiešame najemno pomleté mandle aj kakao.
  5. Hmotu dáme do formy na pečenie s priemerom 20 cm a koláčik pečieme asi 30 minút na 180 stupňov. Vychladnutý koláčik na štýl „brownie“ skladujeme v chlade.
Horúca perníková čokoláda Horúca perníková čokoláda

Horúca perníková čokoláda

Suroviny

130 g kvalitnej čokolády nasekanej na kúsky
2 PL perníkového sirupu*
1 dl smotany na šľahanie RAJO
0,5 dl mlieka RAJO
škorica na ozdobu

PERNÍKOVÝ SIRUP:

1.5 dl vody
180 g hnedého cukru
1 ČL škorice
Štipka mletého zázvoru
Štipka mletého muškátového oriešku


Tento recept pre Rajo pripravili: 
Príbehy z kuchyne 

Postup receptu

  1. Najprv si pripravíme perníkový sirup. V hrnci na miernom plameni zohrievame všetky ingrediencie, občas premiešame a varíme asi 15-20 minút, kým sa cukor nerozpustí a nevytvorí sa hustejší sirup.
  2. Na čokošku - v hrnci zohrejeme smotanu, pridáme na kúsky nalámanú kvalitnú čokoládu, mlieko. Keď sa začne čokoláda rozpúšťať, pridáme perníkový sirup a ešte chvíľu premiešame. Ak chceme čokošku redšiu, pridáme ešte trochu mlieka.
  3. Horúcu čokoládu ozdobíme mletou škoricou alebo celou škoricou, ktorú môže použiť aj na miešanie.
Kysnutý slivkový koláč s mrveničkou Kysnutý slivkový koláč s mrveničkou

Kysnutý slivkový koláč s mrveničkou

Suroviny

500 g polohrubá múka
20 g druždie
125 g Rajo masla
2 ks žĺtok
60 g cukor
300 ml Rajo mlieko
štipka soli
300 g sliviek
2 ks škoricový cukor

SUROVINY NA MRVENIČKU:
50 g hrubá múka
50 g cukor
30 g Rajo maslo

Postup receptu

  1. Do 100 ml mlieka dáme lyžicu cukru a droždie. Necháme vykvasiť asi 10 minút na teplom mieste.
  2. Zatiaľ si pripravíme múku, do ktorej pridáme zvyšný cukor, maslo, mlieko, žĺtka, soľ a kvások. Celé premiešame a necháme kvasiť 40 – 60 min.
  3. Pripravené cesto dáme na vymastený plech a vyvaľkáme.
  4. Poukladáme na polovicu rozkrojené slivky, posypeme škoricovým cukrom a mrveničkou. Dáme piecť na približne 1 hodinu.
Fašiangové fánky Fašiangové fánky

Fašiangové fánky

Suroviny

40 dkg polohrubá múka
2 žĺtky
8 dkg masla Rajo
6 polievkových lyžíc Rajo pochúťkovej smotany
1 dcl bieleho vína
mlieko Rajo podľa potreby (aby sme vypracovali prijateľne tuhé cesto)
džem
práškový a vanilkový cukor


Postup receptu

  1. Vypracujeme cesto a urobíme z neho 2 bochníčky. Necháme v chlade trochu odležať.
  2. Cesto vyvaľkáme na 3 mm hrúbku a pokrájame na obdĺžniky asi 5 x 10 cm. V strede 3x narežeme.
  3. Vyprážame dozlatista na rozpálenej masti.
  4. Posypeme cukrom (zmiešame práškový s vanilkovým) a podľa chuti môžeme potrieť džemom.

Rajčiaky plnené syrovým krémom Rajčiaky plnené syrovým krémom

Rajčiaky plnené syrovým krémom

Suroviny

8 rajčiakov,
4 vajcia,
1 dl mlieka RAJO,
1 ks 180 g Rajo cottage cheese pažítka,
40 g tradičného masla RAJO,
mleté čierne korenie,
trocha strúhanky,
soľ.

Postup receptu

  1. Z umytých rajčiakov odkrojíme vršky a vydlabeme vnútro. Naplníme ich syrovým krémom, poukladáme do maslom vymasteného pekáča a v rúre zapečieme. 
  2. Syrový krém: Mlieko s vajcami rozšľaháme, pridáme Cottage cheese, korenie, soľ a zahustíme strúhankou. Podávame s pečivom, alebo ako ľahké jedlo so zemiakovou kašou.
Kysnutý kapustový závin

Kysnutý kapustový závin

Suroviny

400 g hrubej múky,
20 g droždia,
1 žĺtok,
40 g cukru,
40 g tradičného masla RAJO,
mlieko RAJO,
soľ.

Plnka:
1 kg hlávkovej kapusty,
100 g tradičného masla RAJO,
100 g kryštálového cukru,
100 g údeného tofu,
mleté čierne korenie,
soľ.

Postup receptu

  1. Do múky pridáme droždie rozmiešané s cukrom, vlažné mlieko, žĺtok, soľ a maslo. Zamiesime cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť. Preložíme ho na pomúčenú dosku, vyvaľkáme do obdĺžnika a naplníme pripravenou plnkou. 
  2. Navrch poukladáme nadrobno nakrájané tofu. Zvinieme, dáme na vymastený plech, necháme vykysnúť, potrieme rozpusteným maslom a upečieme. Plnku pripravíme tak, že na maslo dáme cukor a upražíme karamel. 
  3. Potom pridáme postrúhanú kapustu, korenie, soľ a prikryté dusíme. Závin plníme vychladnutou plnkou.
Jemné pagáčiky

Jemné pagáčiky

Suroviny

500 g hladkej múky špeciál,
3 žĺtky,
asi 1 kávová lyžička soli,
50 g Rajo smotanovej nátierky,
50 g droždia,
300 g pomletých škvariek,
1 ks 250 g Rajo kyslá smotana.
Na kvások 2 dl mlieka RAJO,
trocha cukru.
Na potrenie 1 vajce.

Postup receptu

  1. V osladenom mlieku necháme vykysnúť droždie. Kvások pridáme k múke, pridáme žĺtky, smotanu a soľ. Vypracujeme cesto, rozvaľkáme a potrieme škvarkami.
  2. Preložíme ako obálku, potom ešte napoly a necháme 20 minút kysnúť. Opäť rozvaľkáme, preložíme a necháme kysnúť. Opakujeme tri razy. Na štvrtý raz cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 - 2 cm a vykrajujeme pagáčiky. 
  3. Môžeme ich ozdobiť mriežkou pomocou noža, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do rozpálenej rúry.
Zamatová roláda

Zamatová roláda

Suroviny

6 vajec,
5 PL kryštálového cukru,
3 kávové lyžičky kakaa,
sóda bikarbóna.


Krém:
5 dl mlieka RAJO,
5 PL polohrubej múky,
1 vajce,
250 g tradičného masla RAJO,
1 kávová lyžička kakaa,
1 balíček vanilínového cukru,
5 PL práškového cukru.

Poleva:
100 g čokolády na varenie,
50 g tradičného masla RAJO,
1 PL práškového cukru.

Postup receptu

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, postupne pridávame žĺtky, sódu a kakao. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečené vyklopíme na vlhkú utierku a stočíme. 
  2. V mlieku rozmiešame vajce, múku a uvaríme hustú kašu. Do vlažnej zamiešame maslo, vyšľaháme a rozdelíme na dve časti. Do jednej dáme vanilínový cukor, do druhej kakao a práškový cukor. 
  3. Na plát cesta natrieme tmavý a potom svetlý krém a zvinieme ho do rolády. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme maslo, cukor a do hladka vymiešame. Polevou oblejeme roládu a necháme ju na chladnom mieste stuhnúť.