Klasik jogurt     Mlieko  

Maslo

Tradičné maslo z lahodnej smotany, vyrobené z plnohodnotnej suroviny, je základom každej kuchyne. Ochutené varianty sú vhodným doplnkom pri príprave teplých jedál a dodajú vášmu pokrmu jedinečnú vyváženú chuť.

 Tradičné maslo 250g Tradičné maslo 250g
 Tradičné maslo 250g

Tradičné maslo 250g

Logistické údaje
Produktové číslo: 31808
Objem/hmotnosť: 250g
Obsah tuku v %: 82
Počet ks v kartóne: 16
Počet ks na palete: 1920
EAN: 8585002500830
Tradičné maslo 125g Tradičné maslo 125g
Tradičné maslo 125g

Tradičné maslo 125g

Logistické údaje
Produktové číslo: 30348
Objem/hmotnosť: 125g
Obsah tuku v %: 82
Počet ks v kartóne: 32
Počet ks na palete: 3840
EAN: 8585002570000
 Mini maslo 100 x 10g Mini maslo 100 x 10g
 Mini maslo 100 x 10g

Mini maslo 100 x 10g

Logistické údaje
Produktové číslo: 31790
Objem/hmotnosť: 10g
Obsah tuku v %: 82
Počet ks v kartóne: 100
Počet ks na palete: 48,000
EAN: 8585002500526
KS EAN:                     8581 7210     

Ochutené maslo bylinkovo-cesnakové Ochutené maslo bylinkovo-cesnakové
Ochutené maslo bylinkovo-cesnakové

Ochutené maslo bylinkovo-cesnakové

Zloženie

maslo, cibuľa, petržlen 6 %, cesnak 3 %, jedlá soľ, jedlá soľ, bylinky, koreniny, škrob, citrónová šťava z koncentrátu, prírodná cesnaková aróma.

Logistické údaje
Produktové číslo: 31991
Objem/hmotnosť: 125 g
Obsah tuku v %: 62
Počet ks v kartóne: 8
Počet ks na palete: 4032
EAN: 403400006769
Ochutené maslo cesnakové Ochutené maslo cesnakové
Ochutené maslo cesnakové

Ochutené maslo cesnakové

Zloženie

maslo, voda, cesnak 7 %, koreniny, jedlá soľ, škrob, citrónová šťava z koncentrátu, prírodná cesnaková aróma

Logistické údaje
Produktové číslo: 31992
Objem/hmotnosť: 125 g
Obsah tuku v %: 62
Počet ks v kartóne: 8
Počet ks na palete: 4032
EAN: 403400006776
Meggle maslo mix 5 x 20g Meggle maslo mix 5 x 20g
Meggle maslo mix 5 x 20g

Meggle maslo mix 5 x 20g

Logistické údaje
Produktové číslo: 30144
Objem/hmotnosť: 5x20g
Obsah tuku v %: 62
Počet ks v kartóne: 10
Počet ks na palete: 5250
EAN: 40349374
Ľahšie roztierateľné Ľahšie roztierateľné
Ľahšie roztierateľné

Ľahšie roztierateľné

Zloženie

maslo 68 %, repkový olej  19 %, voda, jogurt (s nízkym obsahom tuku).

Logistické údaje
Produktové číslo: 32588
Objem/hmotnosť: 225 g
Obsah tuku v %: 75
Počet ks v kartóne: 8
Počet ks na palete:  1728
EAN: 8585002505453
Maslo s jogurtom Maslo s jogurtom
Maslo s jogurtom

Maslo s jogurtom

Zloženie

maslo, jogurt 21 %

Logistické údaje
Produktové číslo: 31627
Objem/hmotnosť: 125g
Obsah tuku v %: 65
Počet ks v kartóne: 8
Počet ks na palete: 5280
EAN: 8585002570079
Ľahšie roztierateľné so soľou Ľahšie roztierateľné so soľou
Ľahšie roztierateľné so soľou

Ľahšie roztierateľné so soľou

Zloženie

maslo 68 %, repkový olej 19 %, voda, jogurt s nízkym obsahom tuku, jedlá soľ 1 %.

Logistické údaje 250g
Produktové číslo: 32589
Objem/hmotnosť: 225 g
Obsah tuku v %: 75
Počet ks v kartóne: 8
Počet ks na palete: 1728
EAN: 8585002504098

Bezlaktózové maslo Bezlaktózové maslo
Bezlaktózové maslo

Bezlaktózové maslo

Logistické údaje
Produktové číslo: 32690
Objem/hmotnosť: 125 g
Obsah tuku v %: 82
Počet ks v kartóne: 16
Počet ks na palete: 4480
EAN: 8585002507600


Informácia pre spotrebiteľa

Výrobok je vhodný pre spotrebiteľov so zníženou toleranciou na laktózu.

Lakto free maslo je vyrobené pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Množstvo laktózy je najviac 0,01 g na 100 ml.

Rajo Tradičné maslo 250g

Maslo a zdravie

pozitívne účinky Masla

Maslo je jedným z najprirodzenejších pokrmových tukov a je zdrojom vitamínov A,D a E, ktoré sú pre ľudské telo nesmierne dôležité. Medzi najobľúbenejšie maslo na Slovensku patrí Tradičné maslo Rajo, ktoré je najpredávanejším produktom vo svojej kategórii. 

Tradičné maslo Rajo sa vyznačuje vysokou kvalitou, ľahkou roztierateľnosťou a lahodnou chuťou.

Rajo Ľahšie roztierateľné so soľou

Ľahšie roztierateľné maslo

Ľahšie roztierateľné obsahuje až 68 % tradičného masla, ktoré je zdrojom vitamínov A,D a E a je jedným z najprirodzenejších základných potravín. Pre jednoduchšie roztieranie, aj na ten najmäkší chlebík, sme doň pridali kvapku kvalitného repkového oleja. 

Repkový olej obsahuje množstvo mono-nasýtených a esenciálnych mastných kyselín omega 6 a omega a tiež je významným zdrojom kyseliny linolovej  a α-linolenovej. Tie majú pozitívny vplyv na kardiovaskulárny systém a prispievajú k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu v krvi.

Ľahšie roztierateľné je riešenie pre každého, kto bojuje s natieraním masla na pečivo, kto ráno nestíha a kto si želá, aby si mohol maslo ľahučko natrieť na chleba.

 

Rajo ochutené maslá

OCHUTENé bylinkové maslo

Skráťte si čas prípravy jedál s Rajo ochuteným bylinkovo-cesnakovým alebo bylinkovým maslom, ktoré pozdvihnú vaše varenie na vyššiu úroveň. Možno ho použiť na rôzne spôsoby, je neodmysliteľnou súčasťou každého grilovania,  ideálne na dochutenie rôznych jedál, steakov, grilovanej zeleniny, či rôznych príloh. Originálna receptúra obsahuje iba zmes bylín, žiadne dochucovadlá, konzervačné látky, či iné umelé prísady. 

Originálne bylinkové maslá sú k dispozícii v 125g rolkách, ktoré umožňujú jednoduché porcovanie a efektné servírovanie. Maslo sa krásne rozpustí napríklad aj na práve pripravenom mäkučkom steaku.

K dispozícii aj balenie mix príchutí 5x20g. 

Recepty s maslom Rajo

Mrkvový koláč s kokosom Mrkvový koláč s kokosom

Mrkvový koláč s kokosom

Suroviny

Cesto:
110 g zmäknutého masla
120 g trstinového cukru
3 vajcia
1,5 dl ananasového džúsu
150 g nastrúhanej mrkvy
120 g hladkej múky
100 g mletého kokosu
1 prášok do pečiva

Krém:
85 g zmäknutého masla
120 g krémového syra
60 g trstinového cukru
1 ČL vanilkovej esencie 

Autorka: The Story of a Cake

Postup receptu

  1. Pripravíme si formu s priemerom 22 cm a vystelieme ju papierom na pečenie. 
  2. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. 
  3. Maslo s cukrom vyšľaháme dopenista. 
  4. Potom po jednom pridávame celé vajcia. 
  5. Prilejeme ananásový džús a premiešame. 
  6. Primiešame najemno nastrúhanú mrkvu. 
  7. Samostatne zmiešame múku, kokos a prášok do pečiva. 
  8. Suchú zmes opatrne spojíme s mokrou zmesou. Cesto dáme do formy a uhladíme.
  9. Vo vyhriatej rúre pečieme 35 – 40 minút.
  10. Na vychladnutý koláč natrieme krém, ktorý si pripravíme vyšľahaním zmäknutého masla s krémovým syrom, vanilkou a cukrom.
  11. Hotový koláčik zdobíme nasekanými lieskovými orieškami a nastrúhanou bielou a tmavou čokoládou.
Veľkonočný chlebík z kukuričnej polenty Veľkonočný chlebík z kukuričnej polenty

Veľkonočný chlebík z kukuričnej polenty

Suroviny

1 l vriacej vody
250 g kukuričnej polenty
150 g maslo
75 g parmezán
5 natvrdo uvarených vajec
2 mladé cibuľky
2 PL olivového oleja
50 g dusenej šunky
soľ, korenie 

Autor: Kuchár Pepe

 

Postup receptu

  1. Polentu zalejeme v hrnci vriacou vodou a varíme za stáleho miešania približne 5 min, kým nevznikne hustá kaša.
  2. Potom pridáme maslo, soľ, korenie, parmezán a na olivovom oleji otestovanú cibuľku so šunkou.
  3. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
  4. Formu na srnčí chrbát vytrieme maslom a vysypeme trochou polenty.
  5. Približne polovicu masy dáme do formy.
  6. Následne pozdĺžne poukladáme uvarené vajcia a prikryjeme zvyšnou časťou polenty.
  7. Uhladíme a dáme zapiecť do rúry na 15 minút pri 170 stupňoch.
  8. Po upečení necháme dôkladne vychladnúť. 
Veľkonočná mandľová bábovka Veľkonočná mandľová bábovka

Veľkonočná mandľová bábovka

Suroviny

Suroviny na bábovku:
6 vajec
150 g kokosového cukru
180 g špaldovej celozrnnej múky
140 g mandľovej múky
80 g roztopeného masla
50 g smotany na šľahanie
10 g kypriaceho prášku
50 g sušených brusníc alebo hrozienok
šťavu a kôru z 1 limetky
1 ČL morskej soli 

Suroviny na citrónovo-vajíčkovú polevu:
2 vajcia 
šťava z 2 citrónov
1 PL medu
1 PL masla

Suroviny na čokoládové hobliny:
50 g horkej čokolády 70 % 

Autor: Kuchár Pepe

Postup receptu

  1. Vajcia oddelíme. Bielka so soľou vyšľaháme do tuha. 
  2. V druhej miske vyšľaháme žĺtka a kokosový cukor do peny. Pridáme maslo a prešľaháme. 
  3. Následne pridáme smotanu na šľahanie, kôru a šťavu z limetky a premiešame. Do vzniknutého cesta opatrne vmiešame vyšľahané bielka.
  4. Špaldovú a mandľovú muku dáme do misky spolu s kypriacim práškom do pečiva. Všetko dôkladne premiešame a zľahka pridáme do pripraveného cesta.
  5. Bábovkovú formu vytrieme maslom a vysypeme špaldovou múkou. Cesto do nej rovnomerne vylejeme. 
  6. Posypeme brusnicami alebo hrozienkami a dáme piecť do vyhriatej rúry. 
  7. Pečieme pri 170 stupňoch približne 40 - 50 minút. Ak si nie sme istí, či je už bábovka hotová, môžeme do nej pichnúť špáradlo. Pokiaľ bude po vybratí čisté, bábovku môžeme z rúry vybrať.
  8. Upečenú bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnúť.
  9. Medzitým si pripravíme polevu. Vajíčka, stavu z citrónov a med vložíme v miske do vodného kúpeľa a metličkou miešame, kým zmes nezhustne. Na záver primiešame maslo. Hotovou vlažnou polevou polievame bábovku. 
  10. Na ozdobu roztopíme vo vodnom kúpeli horkú čokoládu, ktorú špachtľou rozotrieme na plech a necháme trochu vychladnúť, aby stuhla. 
  11. Keď trochu stuhne (nie príliš, inak by sa lámala) špachtľou ju zhŕňame smerom od seba, aby sa nám začali vytvárať čokoládové hobliny, z ktorých na vrchu bábovky naaranžujeme krásne čokoládové hniezdo na veľkonočné vajíčka.
Vanilkovo-čokoládové rožteky Vanilkovo-čokoládové rožteky

Vanilkovo-čokoládové rožteky

Suroviny

100 g na jemno nasekaných vlašských orieškov 
250 g Rajo tradičného masla
80 g preosiateho práškového cukru
2 vanilkové struky
320 g hladkej múky
60 g čokoládových slzičiek, alebo na drobno nasekanej čokolády
práškový cukor na ozdobenie

Postup receptu

  1. Rúru predhrejeme na 160 °C.
  2. Nasekané makadamiové oriešky mierne opražíme na suchej panvici do zlatista.
  3. Maslo vymiešame ručným mixérom s cukrom a semienkami z vanilky do penista.
  4. Postupne vmiešame nasekané oriešky a preosiatu múku a miešame, kým sa nám nevytvorí hladké cesto.
  5. Do cesta vmiešame čokoládové slzičky, alebo na drobno nasekanú čokoládu.
  6. Spracované cesto necháme odpočívať v chladničke asi 20 minút.
  7. Plech na pečenie vyložíme papierom.
  8. Z vychladeného cesta tvoríme rožteky, ktoré ukladáme na plech.
  9. Z uvedeného množstva cesta môžeme vytvarovať cca 30 kúskov.
  10. Rožteky pečieme cca 15 minút.
  11. Necháme vychladnúť a na záver poprášime práškovým cukrom.
Tuláci so želé z vareného vína Tuláci so želé z vareného vína

Tuláci so želé z vareného vína

Suroviny

1 bio pomaranč Bio-Orange
100 ml červeného vína
180 g želírovacieho cukru
2 hviezdičky badiánu
1  kúsok škorice
2 klinčeky
360 g hladkej múky
1 čajová lyžička prášku do pečiva
200 g kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
250 g Rajo tradičného masla
150 g jemne namletých mandlí

Trocha práškového cukru na ozdobenie.                                                                                                                                        
Trocha múky na vysypanie pracovnej plochy.

Postup receptu

  1. Nastrúhame kôru z polovice pomaranča a vytlačíme z pomaranča šťavu.
  2. Pomarančovú kôru, korenie, pomarančovú šťavu, červené víno a želírovací cukor zmiešame a dusíme v hrnci pri strednej teplote asi 4 minúty.
  3. Zmes precedíme cez sitko a necháme vychladnúť.
  4. Medzičasom si necháme rozohriať rúru na 180 °C.
  5. Zmiešame múku a prášok do pečiva pridáme cukor, vanilkový cukor maslo a mandle a ručným mixérom spracujeme do drobivého cesta.
  6. Ručne vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme 30 minút odpočívať v chladničke.
  7. Oddýchnuté cesto vyvaľkáme na ľahko pomúčenej doske na cca 3 mm hrubý plát.
  8. Formičkou vykrajujeme okrúhle sušienky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  9. Na polovici vykrojených koliesok ešte v strede vykrojíme hviezdičku alebo iný motív menšou formičkou. Kolieska pečieme v predhriatej rúre cca 8 – 9 minút.
  10. Po upečení kolieska necháme vychladnúť.
  11. Kolieska bez dierky potrieme vínovým želé a zlepíme s dierkovanou polovicou.
  12. Želé necháme trocha zatuhnúť a na záver poprášime práškovým cukrom.
Jazýčky s nugátovou náplňou Jazýčky s nugátovou náplňou

Jazýčky s nugátovou náplňou

Suroviny

150 g Rajo tradičného masla
250 g preosiateho práškového cukru
1 vaječný žĺtok
2 polievkové lyžice perníkového korenia 
1 štipka soli
340 g hladkej múky
90 ml šľahačkovej smotany
200 g nugátovej nátierky
100 g tmavej čokolády na polevu
trocha práškového cukru

Postup receptu

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  2. Maslo a práškový cukor vymiešame do peny ručným mixérom.Vmiešame vaječný žĺtok.
  3. Zmes pernikového korenia a múku zmiešame a postupne zapracujeme do maslovej hmoty.
  4. Ohrejeme šľahačkovú smotanu a postupne zapracúvame do zmesi až kým nevznikne hladké cesto.
  5. Potom hmotu nalejeme do cukrárskeho vrecka so špičkou so stredne veľkým otvorom a na plech vyložený papierom na pečenie tvoríme jazýčky.
  6. Plech vložíme do rúry a pečieme na 12 minút do zlatista.
  7. Upečené jazýčky necháme vychladnúť.
  8. Nugát nalejeme do misy a pomocou elektrického mixéra vypracujeme krémovú zmes.
  9. Zmesou naplníme cukrárske vrecko a plníme polovičky jazýčkov. Polovice nakoniec zlepíme spolu.
  10. Horkú čokoládu ohrejeme vo vodnom kúpeli a ozdobíme vychladnuté zlepené jazýčky.
  11. Na záver poprášime práškovým cukrom.
Čokoládové makrónky s vanilkovo-kokosovým krémom Čokoládové makrónky s vanilkovo-kokosovým krémom

Čokoládové makrónky s vanilkovo-kokosovým krémom

Suroviny

120 g olúpaných a najemno namletých mandlí
2 vaječné bielky
1 štipka soli
250 g jemne preosiateho práškového cukru
2 polievkové lyžice jemne preosiateho kakaa
1 vanilkový struk
120 g Rajo tradičného masla
2 polievkové lyžice strúhaného kokosu

Postup receptu

  1. Mandle dôkladne preosejeme cez jemné sito.
  2. Z bielkov so štipkou soli ručným mixérom vyšľaháme sneh, do ktorého postupne zapracúvame 150 g práškového cukru až kým nám nevznikne tuhá bielková zmes.
  3. Do zmesi postupne opatrne pridávame mleté mandle, tak aby nám nevznikli hrudky.
  4. Na záver do hmoty zapracujeme kakaový prášok a vymiešame do hladké redšie cesto.
  5. Rúru predhrejte na 80 °C (konvekciou). Plech vystelieme papierom na pečenie a potrieme trochou masla.
  6. Hotové cesto nalejeme to cukrárskeho vrecka a rovnomerne vytĺáčame na plech. Plech umiestnime do stredu rúry a pečieme cca 20 minút, potom zvýšime teplotu na 160 °C a dopečieme ešte cca 8 – 10 minút.
  7. Makrónky by nemali byť príliš tmavé. Plech vytiahneme z rúry a nechajte vychladnúť.
  8. Medzitým, vyškriabeme zrniečka z vanilkového struku, vymiešame maslo a zvyšný práškový cukor do peny.
  9. Strúhaný kokos nasucho opečieme na panvici a necháme mierne vychladnúť. Potom ho vmiešame do krému.
  10. Krémom naplníme cukrárske vrecko na zdobenie a vytláčame do stredov makróniek.
  11. Spojíme polovice makróniek a jemne stlačíme. Necháme asi hodinu vychladnúť.
Perníkoví Rudolfovia Perníkoví Rudolfovia

Perníkoví Rudolfovia

Suroviny

125 g  Rajo tradičného masla
100 g hnedého kryštálového cukru
160 g cukrového sirupu
340 g hladkej múky
2 čajové lyžice perníkového korenia
½ čajovej lyžičky jedlej sódy
cca 40 ks červených cukrárskych perličiek
bielu a hnedú hmotu na dekoráciu 

Postup receptu

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  2. Do misky vložíme zmäknuté maslo a cukor a ručným mixérom vymiešame do peny. Primiešame cukrový sirup.
  3. Zmiešame suché zložky: múku, perníkové korenie a jedlú sódu a pomaly zapracujeme do maslovej zmesi.
  4. Hnetieme rukami, kým nevznikne hladké cesto. Cesto zakryjeme a necháme 30 minút odpočívať v chladničke.
  5. Oddýchnuté cesto vyvaľkáme medzi dvomi hárkami papiera na pečenie ma cca 5 mm plát.
  6. Plech vystelieme papierom na pečenie. Formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré postupne kladieme na plech.
  7. Dáme piecť na 8-10 minút. Hotový perník necháme úplne vychladnúť.
  8. Vychladené perníky ozdobíme cukrovou dekoračnou polevou. Polevu necháme vyschnúť.