Acidko jogurty     Brejky  

Bezlaktózové produkty

Ak trpíte laktózovou intoleranciou nemusíte sa obmedzovať pri konzumácii mliečnych výrobkov. Vyberte si z ponuky bezlaktózových výrobkov Rajo.

Bezlaktózové mlieko polotučné Bezlaktózové mlieko polotučné
Bezlaktózové mlieko polotučné

Bezlaktózové mlieko polotučné

Zloženie

mlieko, enzým laktáza

Logistické údaje
Produktové číslo: 11114
Objem/hmotnosť: 1 l
Obsah tuku v %: 1,5
Počet ks v kartóne: 12
Počet ks na palete: 780
EAN: 8585002501172
 
Informácia pre spotrebiteľa

 

Výrobok je vhodný pre spotrebiteľov so zníženou toleranciou na laktózu.

Lakto free mlieko je vyrobené pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Rozštiepením laktózy na jednoduchšie cukry vzniká typická sladkastá chuť bezlaktózového mlieka. Tepelným ošetrením (UHT)  môže produkt získať mierne karamelový farebný odtieň.

Množstvo laktózy najviac 0,01 % hmotnosti.

Mierne sladkastá chuť a karamelová farba neznamenajú zhoršenú kvalitu produktu.

Bezlaktózové mlieko plnotučné Bezlaktózové mlieko plnotučné
Bezlaktózové mlieko plnotučné

Bezlaktózové mlieko plnotučné

Zloženie

mlieko, enzým laktáza

Logistické údaje
Produktové číslo: 11342
Objem/hmotnosť: 1 l
Obsah tuku: 3,5 g
Počet ks v kartóne: 12
Počet ks na palete: 780
EAN: 8585002507570

 

Informácia pre spotrebiteľa

 

Výrobok je vhodný pre spotrebiteľov so zníženou toleranciou na laktózu.

Lakto free mlieko je vyrobené pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Množstvo laktózy najviac 0,01 g na 100 ml.

Mierne sladkastá chuť a karamelová farba neznamenajú zhoršenú kvalitu produktu.

Bezlaktózová smotana na šľahanie Bezlaktózová smotana na šľahanie
Bezlaktózová smotana na šľahanie

Bezlaktózová smotana na šľahanie

Zloženie

smotana, sušené odtučnené mlieko, enzým laktáza, stabilizátor: karagénan

Logistické údaje
Produktové číslo: 10975
Objem/hmotnosť: 200 ml
Obsah tuku v %: 30
Počet ks v kartóne: 18
Počet ks na palete: 2592
EAN: 8585002504067

 

Informácia pre spotrebiteľa

 

Výrobok je vhodný pre spotrebiteľov so zníženou toleranciou na laktózu.

Lakto free smotana je vyrobená pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Rozštiepením laktózy na jednoduchšie cukry vzniká typická sladkastá chuť bezlaktózovej smotany. Tepelným ošetrením (UHT)  môže produkt získať mierne karamelový farebný odtieň.

Množstvo laktózy najviac 0,01 % hmotnosti.

Mierne sladkastá chuť a karamelová farba neznamenajú zhoršenú kvalitu produktu.

Bezlaktózová smotana na varenie Bezlaktózová smotana na varenie
Bezlaktózová smotana na varenie

Bezlaktózová smotana na varenie

Zloženie

smotana, enzým laktáza

Logistické údaje
Produktové číslo: 11121
Objem/hmotnosť: 200 ml
Obsah tuku v %: 10 %
Počet ks v kartóne: 18
Počet ks na palete: 2592
EAN: 8585002504852
 
Informácia pre spotrebiteľa

 

Výrobok je vhodný pre spotrebiteľov so zníženou toleranciou na laktózu.

Lakto free smotana je vyrobená pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Rozštiepením laktózy na jednoduchšie cukry vzniká typická sladkastá chuť bezlaktózovej smotany. Tepelným ošetrením (UHT)  môže produkt získať mierne karamelový farebný odtieň.

Množstvo laktózy najviac 0,01 % hmotnosti.

Mierne sladkastá chuť a karamelová farba neznamenajú zhoršenú kvalitu produktu.

Bezlaktózový jemný hrudkovitý tvaroh Bezlaktózový jemný hrudkovitý tvaroh
Bezlaktózový jemný hrudkovitý tvaroh

Bezlaktózový jemný hrudkovitý tvaroh

Zloženie

mlieko, enzým laktáza, mliekarenská kultúra

Logistické údaje
Produktové číslo: 11232
Objem/hmotnosť: 180 g
Obsah tuku v %: 2,5
Počet ks v kartóne: 9
Počet ks na palete: 1080
EAN: 8585002506399

 

Informácia pre spotrebiteľa

Výrobok je vhodný pre spotrebiteľov so zníženou toleranciou na laktózu.

Lakto free tvaroh je vyrobený pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Rozštiepením laktózy na jednoduchšie cukry môže mať produkt jemne sladkastú chuť.

Množstvo laktózy najviac 0,01 % hmotnosti.

Mierne sladkastá chuť a karamelová farba neznamenajú zhoršenú kvalitu produktu.


Bezlaktózový Cottage Cheese biely Bezlaktózový Cottage Cheese biely
Bezlaktózový Cottage Cheese biely

Bezlaktózový Cottage Cheese biely

Zloženie

mlieko, smotana, jedlá soľ, enzým laktáza, mliekarenská kultúra.

Logistické údaje
Produktové číslo: 11231
Objem/hmotnosť: 180 g
Obsah tuku v %: 4,2
Počet ks v kartóne: 6
Počet ks na palete: 1440
EAN: 8585002506375

 

Informácia pre spotrebiteľa

Výrobok je vhodný pre spotrebiteľov so zníženou toleranciou na laktózu.

Lakto free cottage cheese je vyrobený pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Rozštiepením laktózy na jednoduchšie cukry môže mať produkt jemne sladkastú chuť.

Množstvo laktózy najviac 0,01 % hmotnosti.

Mierne sladkastá chuť a karamelová farba neznamenajú zhoršenú kvalitu produktu.

Bezlaktózové maslo Bezlaktózové maslo
Bezlaktózové maslo

Bezlaktózové maslo

Logistické údaje
Produktové číslo: 32690
Objem/hmotnosť: 125 g
Obsah tuku v %: 82
Počet ks v kartóne: 16
Počet ks na palete: 4480
EAN: 8585002507600


Informácia pre spotrebiteľa

Výrobok je vhodný pre spotrebiteľov so zníženou toleranciou na laktózu.

Lakto free maslo je vyrobené pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Množstvo laktózy je najviac 0,01 g na 100 ml.

Bezlaktózové Acidko biele plnotučné 450g Bezlaktózové Acidko biele plnotučné 450g
Bezlaktózové Acidko biele plnotučné 450g

Bezlaktózové Acidko biele plnotučné 450g

Zloženie

mlieko, mliečne bielkoviny, enzým laktáza, smotanová kultúra, kultúra Lactobacillus acidophilus.

Logistické údaje
Produktové číslo: 11508
Objem/hmotnosť: 450 g
Obsah tuku v %: 3,6
Počet ks v kartóne: 8
Počet ks na palete: 1088
EAN: 8585002512451

Starosti s mliekom sa nakoniec rozplynú.

zobraziť viac možností bez laktózy

35-original

    Bezlaktózový cottage cheese

Rajo naďalej rozširuje sortiment bezlaktózových produktov a teraz prináša už aj obľúbený cottage cheese v bezlaktózovej verzii. Konečne si môžu aj laktointolerantní ľudia pochutnať na čerstvom nízkotučnom syre, ktorý je výborný aj samotný alebo pridaním v studenej alebo aj teplej kuchyne.

Hlasuj a vyber ďalší bezlaktózový produkt

34-original

Bezlaktózový tvaroh

Na základe hlasovania nám vyšiel tvaroh ako produkt, ktorý si ľudia najviac pýtajú v bezlaktózovej verzii. Rajo tradičný jemný hrudkovitý tvaroh tak odteraz nájdete aj v laktofree variante. Môžete si vďaka nemu vychutnať všetky tie chutné koláče, torty a tvarohové dezerty, na ktoré ste mali takú veľkú chuť, ale ste si ich nemohli dopriať.

 

28-original

Bezlaktózové produkty

Bezlaktózové produkty sú vyrobené pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Mlieko aj smotana si pritom naďalej uchovávajú prirodzený obsah vápnika, ktorý je dôležitý na udržanie zdravých kostí a zubov. Bielkoviny prispievajú k rastu a udržaniu svalovej hmoty. V dôsledku rozkladu laktózy môžu mať mierne sladkú chuť a karamelovú farbu.

Množstvo laktózy v produktoch je max. 0,01 % hmot.

Denná konzumácia môže mať v prípade pestrej a vyváženej stravy    a zdravého životného štýlu priaznivé účinky.

Recepty s bezlaktózovými produktami Rajo

Tvarohový krém s bylinkami Tvarohový krém s bylinkami

Tvarohový krém s bylinkami

Suroviny

250 g jemného tvarohu RAJO,
1 ks 250 ml Rajo smotana na šľahanie,
3 strúčiky cesnaku,
2 ČL vegety,
2 ČL posekanej petržlenovej vňate,
pažítky,
žeruchy - podľa chuti a možnosti.

Postup receptu

  1. Šľahačku prevaríme s vegetou a po vychladnutí prikryjeme a odložíme do chladničky. Na druhý deň rozmixujeme smotanu spolu s tvarohom a cesnakom pokrájaným na malé kúsky. 
  2. Do hotového krému pridáme bylinky posekané najemno a ozdobíme nimi aj povrch. Môžeme podávať s čerstvou zeleninou, chlebom alebo pečivom ako predjedlo, prípadne využiť ako nátierku, alebo namiesto tatárskej omáčky k mäsu či k iným jedlám.

Tento recept si môžete pripraviť aj v prípade ak trpíte laktózovou intoleranciou, ak použijete bezlatózové produkty Rajo. RAJO bezlatózový jemný tvaroh hrudkovitý a RAJO bezlaktózovú smotanu na šľahanie.

Mexický quiche Mexický quiche

Mexický quiche

Suroviny

1 balík lístkového cesta,
200 g šampiňónov,
150 g syru ementál,
1 veľká cibuľa,
2 rajčiaky,
10 vajec,
100 ml Rajo smotana na šľahanie,
1 lyžička tradičného masla Rajo.

Postup receptu

  1. Okrúhlu formu vymastíme maslom a vyložíme lístkovým cestom, ktoré jemne natiahneme do strán. Čerstvé šampiňóny olúpeme a nakrájame na plátky, syr postrúhame, cibuľu nakrájame a vajcia rozmiešame so smotanou. 
  2. Polovicu syra si odložíme spolu s jedným rajčiakom a trochou šampiňónov, zvyšok surovín pridáme do rozmiešaných vajec so smotanou. Rajčiak pokrájame na malé kocky. 
  3. Zmes dáme do formy s cestom, ozdobíme zvyškom šampiňónov, rajčiakom pokrájaným na kolieska a posypeme zvyškom strúhaného syra. Pečieme 30 - 35 minút pri teplote 170°C.

Tento recept si môžete pripraviť aj v prípade ak trpíte laktózovou intoleranciou, ak použijete RAJO bezlaktózovú smotanu na šľahanie.

Citrónovo-mliečna torta Citrónovo-mliečna torta

Citrónovo-mliečna torta

Suroviny

6 vajec,
200 g práškového cukru,
125 g polohrubej múky,
125 g strúhanky.


Plnka:
500 ml Rajo plnotučného mlieka / bezlaktózového polotučného mlieka,
400 g Rajo smotany na šľahanie / bezlaktózovej smotany na šľahanie,
100 ml citrónovej šťavy,
želatína na pol litra mlieka.


Poleva:
400 g Rajo smotany na šľahanie / bezlaktózovej smotany na šľahanie,
1 PL práškového cukru,
40 g pistácií,
citrónové želé.

Postup receptu

  1. Vajcia a cukor vyšľaháme do peny, primiešame múku, a strúhanku. Tortovú formu vymastíme a vlejeme do nej cesto. pečieme asi 40 minút v mierne vyhriatej rúre. 
  2. Po upečení formu otvoríme a korpus prekrojíme dva razy, takže vzniknú tri diely. Želatínu dáme napučať. Mlieko, šťavu a cukor spolu premiešame. Želatínu rozpustíme pri miernej teplote a primiešame k mliečnej zmesi. Všetko necháme dobre vychladnúť.
  3. Do tejto hmoty primiešame do tuha vyšľahanú smotanu. Na samotné dno tortovej formy uložíme jednu časť cesta a uzatvoríme ho do formy. 
  4. Polovicu krému natrieme na cesto, prikryjeme ďalšou časťou, opäť natrieme a prikryjeme poslednou časťou torty. Necháme v chladničke asi 2 hodiny.
  5. Smotanu s cukrom vyšľaháme do tuehj peny a rozotrieme na tortu. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie pistáciami, čokoládou, kakaom a pod.
Palacinky z tvarohového cesta Palacinky z tvarohového cesta

Palacinky z tvarohového cesta

Suroviny

3 vajcia,
600 ml Rajo mlieka alebo bezlaktózového mlieka,
100 g Rajo tvaroh tučný hrudkovitý alebo bezlaktózový jemný hrudkovitý,
100 g hladkej múky,
30 g práškového cukru,
40 g oleja,
soľ,
lekvár podľa chuti.

Postup receptu

  1. Mlieko, cukor, soľ a vajcia spolu rozmiešame. Pridáme prelisovaný tvaroh, múku, všetko zmiešame dohladka a necháme odležať asi 30 minút. 
  2. Z cesta opečieme palacinky z oboch strán, naplníme ich lekvárom, posypeme práškovým cukrom a môžeme ozdobiť šľahačkou.
Tvarohový koláč s hrozienkami Tvarohový koláč s hrozienkami

Tvarohový koláč s hrozienkami

Suroviny

250 g polohrubej múky,
2 ČL kypriaceho prášku,
4 vajcia,
180 g práškového cukru,
50 ml oleja,
100 ml Rajo mlieka alebo bezlaktózového mlieka

PLNKA: 
1 ks Rajo ochutený tvaroh hrozienka-vanilka alebo bezlaktózový tvaroh a sušené hrozienka
1 vajce,
100 g práškového cukru,
1 ČL kukuričného škrobu (maizena)

Postup receptu

  1. V miske vyšľaháme žĺtky so 150 g cukru do peny. Pridáme olej, mlieko, preosiatu múku s kypriacim práškom a premiešame. Do zmesi pridáme sneh z bielkov, ktorý sme vyšľahali so zvyšným cukrom.
  2. Pripravíme plnku: do tvarohu pridáme vajce, práškový cukor, kukuričný škrob a všetko dobre vymiešame.
  3. Rúru vyhrejeme na 175 °C. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Po celej ploche lyžičkou rovnomerne rozložíme kôpky plnky.
  4. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 25 minút.