Recepty

Tvarohový pohár Tvarohový pohár

Tvarohový pohár

Suroviny

300 g Rajo tvaroh jemný hrudkovitý,
1ks 145 g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
1 - 2 PL cukru,
2 PL hrozienok namočených v rume,
trocha posekaných vlašských orechov,
čerstvé alebo kompótované ovocie podľa chuti,
okrúhle piškóty,
smotana na šľahanie RAJO.

Postup receptu

  1. Do sklenených vysokých pohárov navrstvíme ovocie a okrúhle piškóty. 
  2. Pridáme krém, vymiešaný z uvedených surovín a povrch ozdobíme šľahačkou a ovocím.
Štrúdľa Babka Štrúdľa Babka

Štrúdľa Babka

Suroviny

300 g polohrubej múky,
štipka soli,
100 g masla Rajo,
1 až 2 žĺtky,
1ks 145g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
ľubovoľná plnka,
1 - 2 bielky na potretie.

Postup receptu

  1. Zo všetkých surovín vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti. Dáme ich do mikroténového vrecka a vložíme na jednu hodinu do chladničky. 
  2. Po vybratí každý bochník vyvaľkáme na obdĺžník a cesto potrieme rozpusteným maslom. Naň môžeme navrstviť pomleté orechy, nasypať vanilkový cukor, škoricou a nastrúhať jablká. 
  3. Takto pripravenú štrúdľu potrieme rozšľahanými bielkami a upečieme do ružova. Keď vychladne, posypeme ju práškovým cukrom zmiešaným s vanilínovým.
Ovocná bublanina Ovocná bublanina

Ovocná bublanina

Suroviny

1ks 330g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
2 jogurtové tégliky polohrubej múky,
1 tíglik cukru,
2 vajcia,
1 balíček kypriaceho prášku.
Ľubovoľné ovocie čerstvé alebo kompótované,
tuk na vymastenie plechu.


Drobce:
100 g hladkej múky,
100 g rastlinného masla,
100 g cukru.

Postup receptu

  1. Z uvedených surovín dôkladne vymiešame cesto, vylejeme na vymastený plech a posypeme ovocím, ktoré sme predtým obalili v múke (aby nekleslo na dno). 
  2. Ak použíjeme kompótované, musíme ho nechať dobre odkvapkať. V miske dobre rozmiešame suroviny na drobce, poypeme povrch bublaniny a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Mliečne rožky Mliečne rožky

Mliečne rožky

Suroviny

400 g hladkej múky,
250 g maslo Rajo,
2 dl Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
trocha prášku do pečiva,
orechy na plnenie,
mak,
lekvár.

Postup receptu

  1. Všetky suroviny zmiešame a cesto necháme cez noc v chladničke. 
  2. Potom ho rozvaľkáme na štyri rovnaké kusy a rozdelíme na osem trojuholníkov, na ktoré dáme ľubovoľnú plnku a upečieme dozlatista. Z jednej dávky je 32 rožkov.
Krémové rezy DIA Krémové rezy DIA

Krémové rezy DIA

Suroviny

4 vajcia,
60 g polohrubej múky,
60 g solamylu,
80 g ovocného cukru,
1/2 balíčka kypriaceho prášku.

Krém:
1ks 500g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
šťava z 1/2 citróna,
50 g ovocného cukru,
2,5 dl smotany na šľahanie Rajo,
2 lyžice želatíny,
500 g ovocia.

Postup receptu

  1. Z prísad upečieme klasické piškótové cesto. Jogurt zmiešame s ovocným cukrom, citrónovou šťavou a rozpustenou želatínou a do krému pridáme vyšľahanú smotanu. 
  2. Vylejeme na upečený korpus obložený ovocím a necháme na určitý čas stuhnúť v chladničke.
Jogurtový závin Jogurtový závin

Jogurtový závin

Suroviny

500 g polohrubej múky,
250 g maslo Rajo,
2 dl Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
štipka soli,
ovocie na naplnenie,
hrozienka,
škoricový cukor,
strúhanka alebo rozdrvené piškóty.

Postup receptu

  1. Múku so soľou preosejeme. Pridáme tuk, jogurt a vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme, rozložíme naň ovocie, posypeme strúhankou, škoricovým cukrom a hrozienkami. 
  2. Zvinieme, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme na vymastenom plechu. Z tohto množstva môžeme urobiť 2 záviny.
Jogurtový rôsol s jablkami Jogurtový rôsol s jablkami

Jogurtový rôsol s jablkami

Suroviny

1 ks 330 g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
3 jablká,
50 g cukru,
šťava z pol citróna,
1 lyžička mletej škorice,
25 g želatíny,
1 pomaranč na ozdobenie,
1,2 dl šľahačkovej smotany Rajo,
1 lyžička práškového cukru,
trocha masla Rajo na vymastenie formičiek.

Postup receptu

  1. Jogurt pomiešane s nastrúhanými jablkami, cukrom a škoricou.
  2. Želatínu rozpustíme v malom množstve vlažnej vody, asi po 10 minútach ju dobre premiešame a vpravíme do jogurtovej zmesi. 
  3. Pudingové formičky vymastíme maslom, nalejeme do nich pripravenú hmotu a necháme stuhnúť v chladničke.
  4. Rôsol vyklopíme, ozdobíme kolieskami pomaranča a kopčekom šľahačky.
Jogurtové rezy Jogurtové rezy

Jogurtové rezy

Suroviny

1 ks 330 g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
2 tégliky kryštálového cukru,
3 tégliky hrubej múky,
4 vajcia,
1 kypriaci prášok,
1 balíček vanilínového cukru,
1 balíček škoricového cukru,
čerstvé alebo kompótové ovocie,
tuk a múka na plech.

Postup receptu

  1. Cukor a vajcia vyšľaháme, pridáme jogurt, vanilínový cukor, múku s kypriacim práškom a vymiešame. Zmes vylejeme na vymastený plech posypaný múkou, poukladáme ovocie a dáme piecť. 
  2. Pred dopečením rovnomerne posypeme škoricovým cukrom a na chvíľu ešte vložíme do rúry.
Jahodové rezy Jahodové rezy

Jahodové rezy

Suroviny

5 vajec,
5 lyžíc práškového cukru,
5 lyžíc polohrubej múky,
1 balíček kypriaceho prášku,
jahodový džem,
jahody,
tuk a múka na plech.


Krém 1:
1 balíček jahodového pudingu,
5 dl mlieka Rajo,
3 lyžice cukru,
20 g Rajo ľahšie roztierateľné,
10 g práškovej želatíny.

Krém 2:
2,5 dl kyslej smotany,
1 ks 330 g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie
2 balíčky vanilínového cukru,
10 g práškovej želatíny.

Postup receptu

  1. Žĺtky s cukrom vymiešame na penu, pridáme múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto upečieme na vymastenom plechu vysypanom múkou, vychladnuté natrieme džemom a nahusto obložíme jahodami. 
  2. Z mlieka, cukru a prášku uvaríme puding, do horúceho vmiešame tuk a napučanú rozpustenú želatínu a teplý krém vylejeme na jahody.
  3. Smotanu a jogurty vyšľaháme s vanilínovým cukrom a pripravenou želatínou. Zmesou oblejeme celý koláč, dáme stuhnúť do chladu a ľubovoľne ozdobíme.
Jablkový závin Jablkový závin

Jablkový závin

Suroviny

300 g hladkej múky špeciál,
1ks 145g Rajo nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
80 g masla Rajo,
štipka soli,
olúpané nastrúhané jablká,
100 g masla Rajo,
škoricový cukor podľa chuti.

Postup receptu

  1. Zo surovín vypracujeme na doske cesto a rozdelíme ho na tri časti. Osobitne necháme v hrnčeku rozpustiť rastlinné maslo.
  2. Každý diel cesta rozvaľkáme, potrieme roztopeným tukom, obložíme strúhaným jablkami, posypeme škoricovým cukrom, zvinieme a preložíme na plech.
  3. Ešte ich dobre pomastíme a pečieme ako každý závin. Po upečení povrch pocukrujeme.
Jablkový sen Jablkový sen

Jablkový sen

Suroviny

150 g jabĺk,
1ks 145g Rajo nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
60 g syra Cottage cheese Rajo,
1 lyžica plátkov mandlí opečených nasucho,
citrónová šťava,
škorica,
cukor.

Postup receptu

  1. Jogurt vymiešame so syrom, pridáme citrónovú šťavu, cukor, škoricu a vyšľaháme na krém.
  2. Porcie posypeme postrúhaným jablkom a ozdobíme plátkami mandlí. Servírujeme studené.
Broskyňové rezy Broskyňové rezy

Broskyňové rezy

Suroviny

5 vajec,
250 g práškového cukru,
5 lyžíc vriacej vody,
1 lyžica oleja,
200 g polohrubej múky,
1/2 balíčka kypriaceho prášku,
tuk a múka na plech.


Plnka:
1 ks 250 ml Rajo smotana na šľahanie,
1 balíček vanilínového cukru,
1ks 330g Rajo nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
broskyne.


Poleva:
4 dl vody,
1 dl broskyňového sirupu,
100 g práškového cukru,
1 balíček vanilínového cukru,
1 balíček krémového prášku Zlatý klas.

Postup receptu

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme vodu, olej, múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme na vymastený plech vysypaný múkou a upečieme. 
  3. Na vychladnuté cesto natrieme plnku, pripravenú z vyšľahanej smotany s vanilínovým cukrom. Ak je hustá, pridáme do nej biely jogurt.
  4. Koláč odložíme do chladničky. Keď plnka stuhne, poukladáme na ňu broskyne nakrájané na štvrtiny. 
  5. Zalejeme ich pudingovou polevou, ktorú pripravíme z krémového prášku, sirupu, cukru a vody.
  6. Hotový koláč dáme na niekoľko hodín do chladu a potom ho nakrájame na rezy.